Najutjecajniji tinejdžeri 2015. godine su...

Foto: Instagram

Svi oni imaju velik broj pratitelja...

Slažete li se?/ Najutjecajniji tinejdžeri 2015. godine su...

Magazin Time objavio je nedavno listu 30 najutjecajnijih tinejdžera 2015. godine, tj. planetarno popularnih teen zvijezda čiji je utjecaj na tinejdžere ogroman. Dalo bi se raspravljati, je li utjecaj nekih od njih dobar, i što uopće imaju zajedničko? Neki od njih titulu nisu zaslužili, komentirali su mnogi, no u svijetu u kojem živimo to, na žalost, teško je moguće...

Pogađate, riječ je o reality zvijezdama Kendall i Kylie Jenner. Vjerojatno najgledanije tinejdžerice s nevjerojatno velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama, visoko su na listi. Mnogi im zamjeraju što, uz toliku moć koju imaju, pružaju loš utjecaj mladim curama. Kylie je  titulu pokušala obraniti tako što je rekla da se sve što napravi pretvori u trend, no cilj joj je svakog potaknuti da bude ono što želi.

Na listi su i mlada glumica Amandla Stenberg, zvijezda Igara gladi, i Disneyeva zvijezda Zendaya, koje su poznate po tome da se bore protiv lažnih ideala ljepote te za poštivanje različitosti.

Tu su i Selena Gomez (rado ističe da je obična cura koja je vlastitim radom postala zvijezda), model Gigi Hadid, zatim internetske zvijezde Bethany Mota i Shawn Mendes... Sve njih krasi velik broj pratitelja na društvenim mrežama.  I naravno, oni "manje slavni": Amerikanac  Ahmed Mohamed, koji je uhićen zato jer je profesor mislio da je u školu donio bombu, te pakistanka Malala Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2014.g., koja se zalaže na pravo svih djevojaka na obrazovanje.