Frenkie, Kontra i Indigo objavili Egzil

foto: Universal Music

Dečki su bili do Japana...

Novo u Cro i šire/ Frenkie, Kontra i Indigo objavili Egzil

Album je snimljen u Tokiju i donosi 13 novih pjesama Nešto više od godinu dana nakon objave eksplozivnog albuma „Putanja“, Frenkie, Kontra i Indigo vraćaju se i predstavljaju album „Egzil“. Novo studijsko izdanje u Hrvatskoj je od prošlog tjedna dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu. Najavljeno singlom i videospotom „Đe Će Ko“ te pjesmama „Teorija zavjese“ ft. Zijah Sokolović, „Baš svi“ ft. Ćelo & Abdi i „Sad bi htjela“, novo izdanje donosi ukupno 13 pjesama za čiji je mix zaslužan Ryu Kawashima, dok master potpisuje Mischa Janisch (Sunshine Mastering, Beč). Novi album ispunjen je inovativnom produkcijom koju potpisuje Indigo, a samouvjerenošću i agresivnošću Frenkiea i Kontre pomiče granice balkanskog hip-hopa, ali i šire.

Proces stvaranja albuma trajao je godinu dana, a uspjeli su ga snimiti u samo pet. Baš kao i prethodno izdanje „Putanja“, i „Egzil“ je sniman u Red Bull studiju, no ovog puta u Japanu – gdje su za čitav materijal pronašli dodatnu inspiraciju. Sve pjesme snimljene su u Tokiju, gdje je nastala i naslovnica albuma, iza koje stoje fotograf Mario Ilić te Miran Lazić, odgovoran za dizajn.

FM Jam trojac - Frenkie, Kontra i Indigo prije same objave albuma slušateljima su predstavili i „Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)“ video-najavu albuma, u kojoj je dugogodišnji član FM Jam ekipe - DJ Soul u 10 minuta izmiksao sve pjesme s izdanja. 

Poslušajte i uživajte!

CD + vinil:
https://fmjam.lnk.to/HREgzil  
Deezer & Google Play:
https://fmjam.lnk.to/Egzil