Naša Dorotea oprašta se od vas...
Budite jedinstveni...

OK! traži novu kolumnisticu!/ Naša Dorotea oprašta se od vas...

 

Ekipo, naša Dorotea Marija Detelić bila je naša kolumnistica, no došao je trenutak da se oprosti od vas... Ali, to ti daje priliku da okušaš svoju sreću jer novi OK! (br. 314, datum izlaska 26.02. 2018.) objavljuje natječaj za novu kolumnisticu!  Želiš li i ti s nama dijeliti sva dobra i loša iskustva tinejdžerskog života, ne propusti priliku!

Ovo je Doroteina oproštajna kolumna, a evo što vam je za kraj poručila...

 

*Pazite što radite na internetu!

Svjesna sam činjenice da danas mladi od najranije dobi imaju društvene mreže i koriste se njima. Ja sam bila sva sretna i ispunjena kada mi je prijateljica još u osnovnoj školi napravila Facebook. To je bilo vrijeme kada su se mladi dijelili na imaš fejs, cool si, nemaš fejs, nisi cool. Danas fejs više nije toliko popularna društvena mreža kao sto je bio kada sam ga ja napravila. Sada ga je pretekao Instagram i Snapchat.

Tko može odoljeti efektu slatkih psećih ušiju na Snapchatu. Kod svih društvenih mreža vrijede iste stvari, dobro ne iste, ali slične. Najvažnije, ne otkrivajte osobne podatke strancima. Pod osobne podatke mislim ulicu i broj kuće, mjesto u kojem živite, i informacije koje bi trebali znati samo vaši najbliži. Spada li pod osobne podatke vaša omiljena hrana? E pa spada. A pod strance mislim sve osobe koje ne poznajete, a javljaju vam se da bi vas ispitivala o godinama, školi i raznim informacijama koje ne bi trebali doznati. Nikad ne znate tko se može skrivati iza profila Ana bez slike. Je li to stvarno Ana ili je to neki gospodin od 50 godina koji vam se želi približiti preko imena Ana.


Ponekad se ljudi pretvaraju da su ono što nisu i ne govore istinu. Zato razmislite dvaput prije nego sto prihvatite nečiji zahtjev i poruku. Može to biti Ana, a može i ime Ane a iza kompjutera sjedi Ante. Zapitajte se znate li zaista tu osobu. Pametno se koristite internetom i društvenim mrežama.
Internet ima puno prednosti, isto tako ima i puno nedostataka. Super je sto možemo komunicirati jedni sa drugima, stavljati slike u novim kombinacijama, čuti se sa prijateljima koje ne vidimo svaki dan, stalkati simpu. A s druge strane loše je što nam internet oduzima vrijeme koje smo mogli pametnije potrošiti. Loše je to što nikad ne znamo tko se skriva iza nekog profila. Loše je što na internetu nikada nismo potpuno sigurni. Nemojte otkrivati vaše lozinke nikome (osim roditelja, oni imaju pravo znati i tu i tamo pogledati što radite na društvenim mrežama). Poanta ovoga nije da vas uplašim i da ugasite društvene mreže i da se skrijete ispod kreveta. Poanta ovoga je da vam dam do znanja da nije sve takvo kakvim se čini na internetu.

 Budite jedinstveni i izdvajajte se, ali po dobrome.

 

 

____________________________________________________

Da mi je netko kad sam bila mala rekao "Ti ćeš biti kolumnistica OK časopisa" ne bi mu vjerovala. Vidite gdje sam dospjela. Ravno medu stranice najčitanijeg časopisa za mlade. Jako sam ponosna na sebe. Bilo je tu puno truda, pisanja pa brisanja, pa opet pisanja i smišljanja tema za nove kolumne. Inspiracije je bilo puno, i to sam jedva čekala sastaviti i dati čitateljima da pročitaju. Mogu reći da je moj najveći uspjeh dosada bio to što sam postala kolumnistica. Ali znate kako se kaže. Svemu dobrom nekad dođe kraj. Sada kada sam malo starija (ove godine punim 18 jeej), uspješnija, samouvjerenija i bogatija za jedno novo iskustvo mogu se pozdraviti sa vama. Sada je red na novu djevojku koja će pisati svoju kolumnu. Želim vam svima puno sreće, ljubavi, i novih iskustava. Ne zaboravite snovi se ostvaruju. Samo trebate ustrajati u vašim ciljevima. Sve možete, ako hoćete. Ovo pisanje za OK dalo mi je snage za dalje (heej neću odustati dok ne napišem i objavim svoju knjigu).

Ovo nije kraj, ovo je samo dobar početak. Iako moje kolumne više nećete naći medu stranicama OK-a to ne znaci da vise nećete moći čuti za mene. Čitajte moj blog doroty4 - na kojem ću stalno objavljivati nove postove, isto tako možete me pratiti na Instagramu pod imenom doroty5x .

Budite hrabri. I najvažnije slijedite svoje snove. Pozdravljam vas i želim vam svima puno sreće u životu. Ne zaboravite na Doroteine dane i ne zaboravite biti sretni.

 

 

Našoj Dorotei možeš pisati na mail ili joj se javiti na Instagramu (@doroty5x), u direct messages. Sve tvoje pohvale, kritike, rasprave i komentari su dobrodošle, ali hejtere i trolove ćemo ignorirati!