Zabranjena ljubav

foto: Fotolia

Zabranjeno je privlačno...

Ti&On/ Zabranjena ljubav

Jesi li se ikad zaljubila u dečka u kojeg nisi smjela? Kad si s njim i kad misliš o njemu, ne osjećaš se loše, dapače, osjećaj je jaaako dobar. Svaki trenutak proveden s njim, svaka njegova sms-poruka čak i svaka maštarija o njemu čini te presretnom. I čini se da sve prepreke koje stoje na putu vašoj ljubavi samo pojačavaju žar i vatru koja u tvome srcu gori za njega… No burni osjećaji, koji obuzimaju tvoje srce kad si zaljubljena, mogu stvoriti privid idile koja bi se brzo mogla rasprsnuti kao balon od sapunice. Kad si tako zaluđena, teško je biti realan i vidjeti prave opasnosti, a prijatelje ili roditelje koji te na njih pokušavaju upozoriti vjerojatno ćeš odbaciti od sebe, kao najgore neprijatelje. No moraš pokušati shvatiti što ti je doista u srcu i vrijedi li se boriti za ljubav protiv koje je cijeli svijet…

On je dečko tvoje prijateljice

 • Zašto ga želiš?

Poznaješ ga bolje nego većinu dečki iz društva jer se često druži s tobom i tvojom prijateljicom – njegovom curom. Uvijek se susrećete u nekoj opuštenoj atmosferi jer on ima curu. Vidjela si i u kakav je u vezi - i baš ti se čini da bi lako mogao biti i tvoj dečko. 

 • Možda može funkcionirati…

Ako tvoja prijateljica i on prekinu. Prije toga ne smiješ nipošto spominjati svoje osjećaje prema njemu jer bi tada sve bilo previše dramatično. I za frendicu i za njega i za tebe. Osim toga, budeš li se prisilila na čekanje, možda ti to vrijeme pomogne da shvatiš želiš li zaista od njega pravu ljubav ili te samo zabavljalo malo zabranjenog flerta. 

 • Zaboravi ga…

Ako ti se počne upucavati dok je još u vezi s njom ili ti počne otkrivati intimne detalje njihove veze. Odmah prekini svaki kontakt s njim jer je to već ionako emotivno varanje, a takvim ponašanjem samo pokazuje da je jaaako loš materijal za dečka.

 On je puno stariji od tebe

 • Zašto ga želiš?

Dok su dečki tvojih godina obično zaigrani dječarci, koji smišljaju glupe fore o prištićima i velikim stražnjicama, on je tako zreo i pametan. Osim toga, ima svoj stan, vozi super auto, ne mora brinuti o glupostima poput domaćih zadaća… I jako ti laska što se netko takav upoće zanima za tebe kad može imati milijun drugih cura.

 

 • Možda može funkcionirati…

Ako se dobro uklapa u tvoje društvo, ako zbog njega ne moraš mijenjati svoje životne navike, ako ga svi tvoji prijatelji dobro prihvaćaju, kao i on njih, to bi moglo smanjiti generacijski jaz među vama. No ako se u bilo kojoj situaciji počneš osjećati čudno, to je jasan znak da uz njega nisi prirodna i opuštena - drugim riječima, on nije onaj pravi! 

 • Zaboravi ga…

Ako je među vama više od pet godina razlike. Samo zamisli kakva si ti bila prije pet godina - eto toliko je različitosti među vama. Iako ti se od zaljubljenosti to možda i ne čini tako - ti i on živite u različitim svjetovima.

Fotolia 119421384 Subscription XL 

On je tvoj prijatelj s chata

 • Zašto ga želiš?

On baš uvijek zna što treba reći, zapravo napisati, njegov cyber flert stil ostavlja te bez daha i njegove su ti poruke na Facebooku ono što te drži na životu i kad sve krene nizbrdo. Osjećaš da imate neku posebu vezu jer njemu možeš reći, tj. napisati, ono što ne bi mogla ni najboljoj frendici reći u lice. 

 • Možda može funkcionirati…

Moraš provesti neko vrijeme s njim “uživo”. Kako se osjećaš uz nekog, kako ga prihvaćaju tvoji prijatelji, kako se ponaša dok si u njegovoj blizini… to su trenuci po kojima možeš zaključiti radi li se o ljubavi ili ne. Dakle, nađi se s njim (prije toga obavijesti roditelje o tome!), povedi frendicu pa ćeš vidjeti što će se dogoditi… 

 • Zaboravi ga…

Ako ti se učini da te previše zapitkuje o seksu, ako te traži da mu šalješ svoje fotke ili počne inzistirati da se nađete nasamo. To su znaci da se vjerojatno ne radi o dečku kakvim ga smatraš - na chatu i ostalim internet servisima ima zaista svakakvih ljudi, stoga moraš biti jako, jako oprezna!

 Tvoji ga starci mrze

 • Zašto ga želiš?

Vjerojatno je totalno drugačiji od tvojih roditelja i sasvim je zabavno upoznati nekog tko ima drugačije stavove o životu od onih na koje si navikla. Uostalom, zašto bi se on trebao sviđati tvojim starcima - pa neće oni hodati s njim. 

 • Možda može funkcionirati…

Moraš pokazati svojim roditeljima da se ne radi ni o kakvom buntovništvu, već da je on kvalitetna osoba. Pozovi ga na ručak ili večeru kod kuće i daj starcima priliku da ga upoznaju - neka sud o njemu donesu tada, a ne na temelju pankerske frizure ili piercinga u nosu. 

 • Zaboravi ga…

Negdje duboko u sebi znaš da tvoji starci donekle imaju pravo i da ne prigovaraju bez veze. Oni svakako žele ono što je najbolje za tebe, a s obzirom na životno iskustvo, mogu donijeti realniji sud o tome nego ti. No, ako si sugurna da je tvoj dečko super, pitaj za mišljenje još nekog starijeg kome vjeruješ. Ako i tada dobiješ negativan odgovor, izgleda da si ti ta koja krivo vidi!