Uz ova pravila i tvoj selfie može biti najselfie!

Foto: Fotolia

Svjetlo, noktići, make-up...

I ti to možeš/ Uz ova pravila i tvoj selfie može biti najselfie!

Fotke na Fejsu i Instagramu trebaju izgledati bombastično! Ali... Nije baš lako dobiti savršeni selfie, zar ne? Ponekad snimiš nekoliko fotki zaredom, a nijedna ne ispadne onako kako želiš. Ali ne brini, svi s time muku mučimo. Uz nekoliko pravila i malo vježbe uskoro ćeš imati savršenu fotku koja će, sigurni smo, skupiti puno lajikova i dobrih komentara.

Znaš li koju ulogu na fotki igraju tvoji nokti, koji make-up najbolje izgleda pod svjetlom fotića ili koji je filter najbolji za obradu fotke? Pročitaj što sve moraš, a što sve ne smiješ raditi kako bi tvoj selfie bio najselfie u svemiru!


♥Pravila i zabrane dobrog selfieja!
Pravila:

* Pazi na noktiće!
Trebaju biti uredni definitivno! Ili lijepo nalakirani! Ipak je to dodatan detalj koji će svima zapeti za oko! Što kažeš na instant tetovaže na rukama? Isprobaj, mogle bi izgledati odlično!

* Pripazi na usne!
Sjajilo, balzam, ruž... Usne će tako na slici dobiti poseban oblik. Radije bi da izgledaju prirodno? Olovkom prirodne boje usana obrubi usne i oboji ih...

* Ljubimci na fotkama!
No nemoj fotkati samo slatku facu svog psića, i to je to.
Slijedi primjer zvijezde serije "Teorija velikog praska" Kaley Cuoco i oponašaj mimiku svoga kućnog ljubimca. Može ispasti totalno ludo!

Zabrana:

* Pretaman make-up oko očiju!
Pri neodgovarajućem osvjetljenju to može izgledati prilično loše. Prepusti to profesionalcima. Za izbjegavanje efekta pande - koristi svijetle boje. Ako zbilja voliš dramatičan look: smokey eyes mogu funkcionirati na jačem svjetlu, ali moraš barem u ugao oka nanijeti bijelu boju!

 

selfie take

 

 

♥Evo kako ćeš snimiti savršen...

... BFF selfie
Kad se želiš fotkati s najboljom frendicom, ili cijelom grupom ljudi, važno je da nikad ne budete jedni pokraj drugih. Znači, jedna osoba uvijek mora biti u prvom planu. To će fotki dati super perspektivu!

... provokativan selfie
Seksi znači pokazati puno kože? Ne! Baš to može djelovati prilično jeftino! Pomalo otvorene senzualne usne i dobra frizura izgledaju dovoljno vruće. Ne trebaš kameri pokazivati duboki dekolte da bi izgledala privlačno. Baš suprotno: kod provokativnih fotki manje je često više! Ako pokažeš previše, krajnji učinak može biti - na silu i jeftino...

... selfie u ogledalu
Kod selfieja u ogledalu trebaš obratiti pažnju na ove stvari:
1. Tvoja silueta treba izgledati dobro, dakle, prsa van, trbuh unutra!
2. Svjetlo. Ove fotke funkcioniraju samo po danu, inače se uopće nećeš na fotki razdvajati od pozadine.

... crno-bijeli selfie
Pravilo br. 1: kod izrade crno-bijelih selfieja trebaš jače svjetlo. Pravilo br. 2: tvoje se lice u cijelosti treba vidjeti! Inače promatrač uopće ne zna što zapravo gleda...

 

Najčešća SELFIE pitanja i odgovori...

Kamo s rukama?
U selfie možeš uključiti ruku kako bi fotka bila više cool: možeš je staviti u kosu ili složiti prstima znak peace. Ali, ako ruku odlučiš staviti u kosu, prsti ipak trebaju biti vidljivi. Ako ti ruka skroz nestane u kosi, na fotki će to izgledati možda malo čudno.

Kako da dobro obrežem fotku?
Odabirom određenog detalja na fotki želiš je učiniti napetijom? Važno je da je ne zakrećeš previše i nemoj je pretjerano obrezivati jer će tada izgledati totalno umjetno. Osim toga, oči uvijek trebaju biti vidljive, ljudi te trebaju moći prepoznati!

Jesu li fotke pusica OK?
Definitivno, ali samo budi diskretna! Pravi poljupci jezikom definitivno su previše intimni za objavljivanje na društvenim mrežema, ako ne i neukusni. Lagani cmok na usta ili u obraz s tvojim dragim je OK, kao i leteće puse koje šalješ rukom...

 

 

 

YouCam Perfect, Perfect 365, Candy Cam - Top 3 aplikacije koje ti mogu pomoći...

Fotolia 113198055 Subscription XXL 

 

 


Znaš li i…
* Riječ SELFIE je tijekom 2013. godine Oxfordski rječnik engleskog jezika proglasio za riječ godine, a definirana je kao "vlastoručno snimljena autoportret fotografija, na kojoj osoba fotografira samu sebe ili sebe s drugim osobama držeći pametni telefon".

* Prvi poznati selfie snimio je Robert Cornelius još davne 1839.

* Ruska kneginja Anastazija Nikolajevna u dobi od 13 godina bila je jedna od prvih tinejdžerica koja je uz pomoć ogledala snimila vlastitu fotografiju da bi je poslala prijateljici 1914. godine.

* Buzz Aldrin na prvom selfieju iz svemira, 1966 godine.

 

Maja Jeić