Ups, problemi na vidiku!

foto: Fotolia

Korak po korak do 1. dejta...

Tajne srca/ Ups, problemi na vidiku!

Kad ti se neki dečko svidi, obično se već na početku suočavaš sa sto problema. Pokušali smo odgovoriti na najčešća pitanja koja muče zaljubljene cure...
Kako da dođem do njegova broja telefona? Prvo kroz razgovor trebaš skužiti isplati li se uopće pokušavati doći do njegova broja. Ako da, usput mu spomeni da bi bilo super da ti posudi neki CD ili DVD. Ako pristane, jednostavno ga pitaj: “Kako ćemo se to dogovoriti?” Kladimo se da će predložiti da razmijenite brojeve telefona.
Je li bolja strategija “obožavanja” ili “nedodirljivosti”? Nijedna. Ako mu stalno daješ do znanja da ti se sviđa, previše mu olakšavaš, a ako glumiš nedodirljivu, mislit će da nisi zainteresirana. Dakle, pokaži mu da ti se sviđa, ali i da te neće samo tako osvojiti.
Kako se ponašati tijekom neugodnih pauza u razgovoru? Zagledaj mu se u oči i onda u usne. Zamisli kako se ljubite – uz malo sreće to bi se moglo i dogoditi. Ako on to ne razumije i pita te što je, reci mu da su te malo omele njegove usne jer nisi ni skužila koliko su lijepe. Ako te je sram spominjati usne, možeš spomenuti i njegove oči...
Kako da se upoznam s dečkom kojeg uopće ne poznajem ni ja niti itko od mojih frendova? Imaj hrabrosti i uputi mu dug pogled ili čak iz čista mira reci “Bok”. Tako će znati da bi rado razgovarala s njim i, ako mu se sviđaš, iskoristit će priliku. Zapamti sljedeće: ako stalno gleda prema tebi, to radi zato što si mu simpatična. Ako ga pogledaš i istovremeno pomisliš: “Hej, priđi mi!” on će to razumjeti.
Kako da saznam ima li curu? Pitaj ga što radi za vikend. Ako ima curu, vjerojatno će je u odgovoru na ovo pitanje spomenuti.

Vrijeme je za sudar!

OK, upucavanje je prošlo, sad je vrijeme za pravi sudar. Evo kojih se pravila moraš pridržavati, a što svakako moraš izbjegavati... Najpravila za dejt iz snova:
- Na prvi sudar nemoj obući majicu prevelikog dekoltea niti ultrakratku minicu.
- Nipošto nemoj kasniti!
- Ako odete nešto jesti, ne naručuj tešku hranu!
- Sa sobom obavezno imaj žvake ili pepermint!
- Skužila si da nije baš pristojan? Ne moraš to trpjeti, upozori ga ako ti se njegovo ponašanje ne sviđa.
- Nemoj glumiti da si nešto što nisi - kad-tad ćeš morati pokazati svoje pravo lice!
- Ne pričaj samo o sebi!
- Ne otkrivaj odmah svoje najintimnije tajne.
- Ne tipkaj SMS-ove dok ti on nešto govori. Najbolje bi bilo da isključiš mobitel.