Uništavaš li vaše prijateljstvo? (a da toga nisi ni svjesna)

Foto: Instagram

Možda je problem u tvom ponašanju?

Udaljile ste se/ Uništavaš li vaše prijateljstvo? (a da toga nisi ni svjesna)

 

Između tebe i tvoje BFF nešto se događa - udaljavate se, ali ne znaš zašto. Je li moguće da si ti kriva, a da to uopće ne kužiš?

Bile ste bliske, no u posljednje vrijeme stvari su se promijenile. Nema nekoga konkretnog razloga, niste se posvađale, ali opet se nekako drugačije. Možda odrastate i postajete drukčije osobe, no možda si krivac čak i ti: evo kakvim ponašanjem možda nesvjesno rušiš kulu vašeg prijateljstva...

Nemaš vremena za nju

Događa se. Ponekad jednostavno ne stigneš jer imaš milijardu obaveza. No ako ne možeš u tri dana odvojiti pet minuta kako bi se čula s njom, tada s vama nešto ne štima. Potrudi se i pokaži da ti je stalo: ubaci je u svoj raspored kako god znaš i umiješ!

Ne povjeravaš joj se

Ako si po prirodi povučena i nesigurna, možda ti je teško dijeliti svoje probleme s nekim. No povremeno s njom moraš podijeliti neku tajnu. Pokazat ćeš joj da cijeniš njezino mišljenje i da želiš da te još bolje upozna.

Kažnjavaš je šutnjom

Zbog nečega si se naljutila, ali nisi joj rekla u čemu je problem, već si se samo udaljila i duriš se. Takvo pasivno-agresivno ponašanje ne vodi nikamo. Reci joj otvoreno što te povrijedillo: samo tako će shvatiti i moći će pokušati to ispraviti.

 

 mean girls bff best friend gretchen wieners bffl GIF

 

 

 

Iskaljuješ se na njoj kad si nervozna

Svatko od nas ima loš dan kad bi najradije vrištao od muke, no to nije razlog da svoj bijes iskaljuješ na njoj. Pogotovo ako ti nudi rame za plakanje. Reci joj iskreno u kakvom si stanju i zamoli je da ti ne zamjeri ako ti izleti poneka nervozna izjava. A onda otiđi na trčanje, u teretanu...

Previše je kritiziraš

Nemoj se slijepo držati one "Istina i samo istina": tanka je granica da postaneš zlobna! Prestani joj stalno govoriti što kod nje nije dobro samo kako bi se ti osjećala vrednije. Zamisli se na njezinu mjestu, ne bi ti baš bilo lijepo, zar ne?

Ne daš joj disati

Nema ništa loše u tome ako se trudiš s nekim provesti dio svog vremena. No ako frendicu prisiljavaš da baš sve radi zajedno s tobom i ako joj nabijaš grižnju savjesti svaki put kad se druži s nekim drugim, to je previše. Što ćeš ti više navaljivati, ona će više "bježati". Daj joj  malo zraka i bit će sve OK.

 

 cute disney celebrities zendaya bella thorne GIF