U kojim situacijama smiješ biti malo bezobrazna...

foto: Fotolia

Postoje situacije kad moraš pokazati - zube!

Be cool/ U kojim situacijama smiješ biti malo bezobrazna...

U nekim situacijama zaista je dopušteno zaboraviti na fini odgoj. Evo koje su to…

Kad netko nabaci ružan komentar o tvom izgledu! Bezobrazluk: Tvoj prenaporni stric te na obiteljskom okupljanju kod bake odmjeri i preko cijelog stola pred cijelom obitelji drekne: “Oh, vidi kome su napokon počele rasti grudi!” “Oh, vidi kome je napokon ispala sva kosa!” Neka se i on zacrveni pred cijelom obitelji!

Kad dečko prekine s tobom putem SMS-a! Bezobrazluk:  Tvoj dečko i ti neko ste se vrijeme super zabavljali, no onda je odjednom okrenuo ploču i bez nekoga pravog razloga poslao ti SMS: “Mislim da bismo trebali prekinuti!” Nemoj mu uopće odgovoriti na poruku! Naravno, nije baš pristojno ne odgovoriti na SMS, ali ako je dečko takav jadnik da te je o prekidu odlučio obavijestiti na taj način, tada doista ne zaslužuje baš nikakav odgovor. Obriši tu poruku, zatim i njegov broj iz imenika, a onda i njegov lik iz svoje glave!

Kad tvoja prijateljica mora čuti istinu! Bezobrazluk: Tvoja prijateljica hoda s glupanom. Ili možda opravdava njegovo bezobrazno ponašanje. Ili je možda zla prema drugoj prijateljici. U svakom slučaju, trebaš joj reći što je ide! Znaš kako to ide, katkad trebaš biti okrutna da bi napravila dobro djelo. Zato joj otvoreno i bez imalo okolišanja reci: “Ti si mi prijateljica i jako te volim, ali ovo što radiš zaista nije u redu i trebala bi odmah prestati s tim!”