Ti i tvoj ND (neslužbeni dečko)!

Foto: Shutterstock

Da ili ne?

Uvijek je tu, ali.../ Ti i tvoj ND (neslužbeni dečko)!

On je uvijek tu kad ti treba snažan zagrljaj ili nježan poljubac. Super se slažete, ali niste baš službeno u vezi. Uf, imaš posla s neslužbenim dečkom...

 Dakle, postoji taj dečko. Recimo da se prilično sviđate jedno drugomu, provodite dosta vremena zajedno, nekoliko ste se puta (ili malo više od toga!) i ljubili. Problem je u tome što on zapravo nije tvoj dečko, odnosno niste ni sebi ni svijetu objavili da ste u ljubavnoj vezi: ne kupujete si čokoladne bombone za Valentinovo, ne izlazite u četvero s tvojom frendicom i njezinim dečkom... Dakle, što je on u tvome životu? On je tvoj Neslužbeni Dečko (ND)!

 

 

Situacija br. 1: Neograničena sloboda!

I ti i on tulumarite s drugima, ti ljubiš druge dečke, on flerta s drugim curama... Vaš je odnos zaista poseban: on nema curu, ti nemaš dečka, izlazite s drugima, ali ako se dogodi da ni ti ni on nemate s kime izići, gotovo je sigurno da ćete završiti zajedno.

* To je OK jer...

I on i ti možete prikupljati razna iskustva s drugim dečkima i curama, a jedno drugomu ne morate polagati račune o tome, niti se zbog čega opravdavati. Zabavljate se bez obaveza i odgovornosti na koju još možda niste spremni.

* To nije OK jer...

Propuštaš priliku upoznati nekog posebnog tko bi ti mogao postati pravi dečko, a ne samo rezerva kad na vidiku nema ništa bolje. Ako neprestano misliš o drugima kad si s njim, zapitaj se zašto mu se uopće stalno vraćaš.

* Završi s tim ako...

... postaješ ljubomorna. Zamisli kako bi se osjećala kad bi ga vlastitim očima vidjela da se nekoj drugoj vješa oko vrata. Ako taj prizor u tebi potakne bilo kakov osjećaj osim ravnodušnosti, vrijeme je da pobjegneš glavom bez obzira!

 

Situacija br. 2: Ti želiš pravog dečka!

On je dečko s kojim povremeno zabriješ, ali to ti više nije dovoljno: želiš s njim ozbiljnu ljubavnu vezu. Problem je u tome što nisi baš uvjerena da i on tako misli. A budući da drugog izbora nemaš, našla si se oči u oči s ND-om, jer je to zasad najbolje što možeš od njega dobiti.

* To je OK jer...

Već ste ionako prijatelji i nemaš što izgubiti ako mu iskreno kažeš što ti je na duši. Ako je vaše prijateljstvo dovoljno jako, preživjet će čak i da on odlučno odbije biti tvoj "pravi" dečko.

* To nije OK jer...

Vjerojatno ćeš biti povrijeđena. Kad on želi zabavu, a ti pristaješ na to zato što je "bolje išta nego ništa", u prilično si nezavidnu položaju: on iz vašeg odnosa dobiva baš sve što želi, a ti gotovo ništa!

* Završi s tim ako...

... osjećaš da te je počeo iskorištavati, ako ti posvećuje pozorost kad nešto želi od tebe, a u idućem trenutku više te uopće ne zamjećuje. I sama znaš da to nikad neće ići onako kako ti želiš. Stoga, radije tu agoniju prekini odmah!

 

Situacija br. 3: On je tvoj bivši!

Da, da, ti i on ste nekad službeno hodali, a čini ti se da ga se ne možeš baš potpuno osloboditi. Možda ste prekinuli zato što ni ti ni on niste bili spremni za vezu, ali se i nadalje odlično slažete i ljubavne iskrice među vama još uvijek frcaju! I svako malo dogodi se neki tulum u kvartu na kojem DJ pusti vaš omiljeni sentiš, on tako super miriše, a u sobi je tako mračno...

* To je OK jer...

Ako se i dalje povremeno viđate, bit će ti lakše podnijeti šok koji si doživjela kad ste prekinuli.

* To nije OK jer...

Netko od vas bi mogao poželjeti obnoviti tu vezu, a pritom će vjerojatno nastati problemi. Osim toga, drugi ti dečki neće prilaziti ako te vide kako se ljubakaš sa svojim bivšim.

* Završi s tim ako...

... si poptuno uvjerena da je vaša veza završila i da nema šanse da se ponovno zaljubiš u njega. Nema smisla živjeti u prošlosti.

 

Situacija br. 4: On želi nešto više!

Vrlo dobro znaš da je on potpuno lud za tobom i da bi sve učinio za tebe. No ti nisi sigurna da želiš da ti baš on bude dečko. Možda ti je teško zamisliti se s njim u ljubavnoj vezi jer ste već dugo prijatelji i jednostavno ga nisi nikada zamišljala u toj ulozi.

* To je OK jer...

Daj mu vremena, možda je upravo on taj kojeg tražiš. Ponekad si u glavi zacrtamo da naš dečko iz snova mora biti, na primjer, plavokos i obožavati nogomet, a ovaj koji je pred tobom ima crnu kosu i draži mu je rock od lopte. No ljubav ne pita: zato prestani suditi po izgledu i razmisli o tome da mu daš priliku.

* To nije OK jer...

Iako može biti zabavno imati u svojoj blizini nekoga tko će uvijek skakutati oko tebe dok čekaš da naiđe tvoj princ na bijelom konju, tako možeš nepovratno uništiti vaše prijateljstvo.