Sve što moraš znati o najljepšem osjećaju na svijetu...

Foto: Shutterstock

Pravila ljubavne igre/ Sve što moraš znati o najljepšem osjećaju na svijetu...

Prvi dejt, prvi kiss, tko, kada, zašto... uf, ljubav je baš komplicirana! Zapravo i nije, ali moraš naučiti neke osnove. Stiže pomoć...

Tko mora prvi prići, dečko ili cura?

Dečki vole kad cura preuzme inicijativu, a cure pak vole biti osvajane. No, netko mora krenuti, jer ako oboje ostanete pasivni, ništa se neće dogoditi. Nijedan dečko ne očekuje od cure neki nemogući ulet. Dovoljan je osmijeh i jednostavno “Bok” i razgovor može započeti. Nakon toga samo održavaj čavrljanje, pokaži da si zainteresana i udijeli mu poneki kompliment na račun odjeće ili frizure.

Možda mu se sviđam: kako da znam?

Ako se radije nalazi s tobom nego sa svojom ekipom, ne moraš razbijati glavu sviđaš li mu se ili ne. Ako te cijelo vrijeme gleda s osmijehom na licu i pozorno sluša sve što mu govoritš, nema dvojbe da je zainteresiran. Još ako ti pokazuje svoje fotke u mobitelu, znači da mu je tvoje mišljenje važno.

Kako uopće izgleda zaljubljenost?

Vjeruj nam, kad ti se dogodi, znat ćeš! Ako ti klecaju koljena čim ga ugledaš, ako ti se probude leptirići u trbuhu samo zato što ti se nasmiješio, ako neprestano misliš na njega, ako ti osmijeh ne silazi s lica i ako ti frendovi kažu da si totalno poludjela - to je to!

Što ako mi se svidi dečko moje frendice?

Ups, ovo baš nije najsretnija situacija. Ovo je zaista trenutak kada se moraš zapitati tko ti je važniji? On ili ona? A odgovor na to pitanje trebao bi se nametnuti sam od sebe. Sve će strane najmanje trpjeti ako se pomiriš s činjenicom da je dečko najbolje frendice jednostavno zabranjena zona i gotovo. Ima ih još!

Koliko dečko smije biti stariji od mene?

Cure najčešće imaju dečke koji su od njih stariji jednu do dvije godine. Ništa čudno jer cure jednostavno ranije ulaze u pubertet. S vršnjacima se teže nalaze na istoj valnoj duljini. No, ako je razlika u godinama prevelika, veza nema smisla jer su interesi previše različiti. Dakle, zgodne prijatelje svoga brata studenta odmah zaboravi!

Kako mogu naučiti ljubiti se?

Malo lijevo pa malo desno? Ništa od toga! Za dobro ljubljenje i uživanje u poljupcu nema nikakvog plana, a tko god previše razmišlja tijekom poljupca, sigurno ne uživa. Stvar je u tome da moraš polako isprobavati što tebi i tvome dečku najviše odgovara. Opusti se i istražuj...

Što ako sve ide malo prebrzo?
Ako nisi još spremna na poljubac ili dodire, jednostavno mu reci: “Stani, nisam još spremna!” i on to mora prihvatiti. Ako te voli, neće mu biti nikakav problem čekati. Ali ako stalno gunđa, znači da te ne cijeni i da mu je stalo samo do tjelesnog kontakta.

Koji je najbolji način da prekinem s njim?

Najbolji i najpošteniji način je razgovor u četiri oka. Ipak, voljela si ga i zaslužio je da mu iskreno kažeš zašto ga ostavljaš. Zaboravi na poruke putem društvenih mreža, objave na Snapu ili filmiće u Insta-stories... Neke su stvari jednostavno preintimne da bi se javno objavljivale.

Zašto prekid tako boli?

Ljubavni su jadi pravi pakao. Ali proći će. Stvarno! Kod nekoga se to dogodi brže, kod nekoga sporije. Nitko ne može točno znati kad će zacijeliti slomljeno srce, ali sigurno je da će doći i taj dan. A kad se to dogodi, opet si spremna za nove ljubavne avanture.