Strašno: tinejdžer umro od previše kofeina...

Foto: Instagram

Tragedija koja treba biti upozorenje...

Srušio se usred učionice/ Strašno: tinejdžer umro od previše kofeina...

Davis Allen Cripe (16), srednjoškolac iz Južne Karoline (SAD), umro je od previše kofeina. Utvrđeno je da je nesretni tinejdžer imao srčani zastoj no, kako je naknadno utvrđeno, nije imao nikakvih urođenih srčanih mana koje bi bile uzrok smrti.

Davis je popio tri kofeinska napitka u dva sata, a onda se srušio u učionici. Obzirom da nije imao nikakvih zdravstvenih problema, ne postoji drugi razlog smrti osim konzumacije kofeina. U tijelu preminulog dječaka nije bilo alkohola, kao ni drugih opijata, stoji u nalazu mrtvozornika.

Davis je u 12.30 sati u McDonald'su kupio kavu s mlijekom koju je na brzinu popio. Nedugo nakon toga je popio i veliki gazirani sok te energetsko piće.

"To nije bio predoziranje. Izgubili smo Davida zbog potpuno legalnih stvari. Upozoravamo mlađu djecu u školama da pića s kofeinom mogu biti opasna i treba biti oprezan s njihovom konzumacijom te paziti da se ne pretjera s količinom“, izjavili su stručnjaci. Nadamo se da će ova tragedija biti upozorenje svima koji lako posežu za kavom, raznim energetskim napicima... budite jako, jako oprezni i ne pretjerujte s količinama!

 

Izvor: seventeen.com