Sredi starce!

foto: Fotolia

Lijepa riječ otvara sva vrata

You&You/ Sredi starce!

Bliži se kraj škole i još malo pa će se zaredati tulumi… No ti očajavaš, jer  znaš da te starci i kamo neće pustiti  ili ćeš morati prva kući… promijeni to!

Djeluj unaprijed! Najgore je kad starce dovedeš pred gotov čin i oni nemaju vremena za razmišljanje. Ako si otišla kod frendice na sat-dva, a onda nazoveš i kažeš da se skupilo društvo i pitaš možeš li ostati prespavati, odgovor će vjerojatno biti “Ne dolazi u obzir”. Takve im događaje najavi nekoliko dana ranije da se priviknu na ideju i veće su ti šanse…
Razmišljaj kao mama! Iako ti se čini da ti samo žele zagorčati život, starci ti neke stvari brane za tvoje dobro. Zato im pokaži da razumiješ njihove strahove i obećaj im da ćeš se držati svih dogovora (kada ćeš se javiti, u koliko ćeš sati doći kući, s kim ćeš ići doma…) i obavezno održi obećanja!
Dokaži se! Potrudi se ispuniti sva njihova očekivanja - što im manje razloga daš da ti prigovaraju, veća je mogućnost da udovolje tvojim željama. Ako si oprala suđe, iznijela smeće, bila poslušna i uvijek došla na vrijeme kući, starci ti neće imati razloga ništa braniti… Nadaj se!