Snađi se i u neugodnim situacijama!

Foto: Shutterstock

Nema očajavanja!

Samo hrabro!/ Snađi se i u neugodnim situacijama!

Dečko te je ostavio, dobila si jedinicu iz matematike ili si užasno iskombinirala odjeću za prvi dejt? Ne očajavaj! Učimo te kako da budeš faca i u neugodnim situacijama!

Budimo realni – život je ponekad zaista okrutan. Slomljeno srce, svađe sa starcima, loše ocjene i grozna frizura katkad ti uistinu mogu upropastiti život. Nije ni čudno što u takvim trenucima želiš emigrirati na Sjeverni ili Južni pol. No, budući da to nije izvedivo, preostaje ti samo da podigneš glavu i hrabro se suočiš s problemima. Evo kako…

Problem br. 1
"Ali toliko ga volim…"

Čini se da su neki dečki stvoreni samo zato da bi cure zbog njih plakale. No, nažalost, slomljeno srce sastavni je dio ljubavne veze baš kao i drhtanje prije prvog poljupca ili urezivanje njegovog imena na školskoj klupi.  "Dečko me ostavio i ja sam pala u depresiju. Bila sam potištena, uzrujana i nisam mogla prestati plakati. Naravno, na kraju sam ga preboljela, posebno kad me pozvao van jedan slađi dečko…

Cool taktika: Pozovi svoje prijateljice i organizirajte večer pod nazivom "Slomio mi je srce… spasite me! Shvatit ćeš da postoji puno ljudi koji će te uvijek voleti. A to je odlična prilika da se ubiješ u tonama čokolade!

Problem br. 2:
"Ionako te nikad nismo voljeli…"

Nema gore stvari na svijetu nego kad ti takozvani prijatelji okrenu leđa. "Moja najbolja prijateljica X počela se družiti s nekom drugom. Jednoga dana čula sam ih kako razgovaraju. X je pričala kako sam dosadna i kako bi voljela da je ostavim na miru. Bila sam totalno u komi!"
No zašto bi se trebala osjećati tako koma? One, cure koje su joj govorile iza leđa, trebale bi se osjećati jadno.

Cool taktika: Zamoli sve koje poznaješ da ti kažu barem jednu tvoju osobinu zbog koje te vole, zapiši ih, dodaj nekoliko svojih i pročitaj popis svaki put kad se osjećaš potišteno.

Problem br. 3:
"Dijete si sve dok živiš pod našim krovom!"

Koliko si puta od svojih roditelja čula tu rečenicu? Nimalo ugodno, zar ne? No, umjesto da im se suprotstaviš svojim argumentima, savjetujemo ti da da im uopće ne daješ povoda za svađu. Tajna je u tome da zadobiješ njihovo povjerenje tako što ćeš im pokazati da ćeš učiniti sve kako oni žele. Barem prividno.

Cool taktika: U kakvoj se god situaciji našla i kako god bila ljuta, nikad ne podcjenjuj moć podmićivanja. Počasti svoje starce šalicom kave ili čaja i samo gledaj kako se tope u tvojim rukama. Bilo je vrijedno pokušaja, zar ne?

Problem br. 4
"Dobila sam jedan iz matematike?!"

Teško je zanemariti loše ocjene u školi i praviti se da ih nemaš (to i ne preporučujemo), a za držati cool stav teže je nego što se možda čini na prvi pogled. Ali, nije i nemoguće! Ako si na testu dala sve od sebe, možda je stvar u lošoj sreći pa će sljedeći put sigurno biti bolje. No ako baš nisi zagrijala stolicu, posveti se učenju biologije. S druge strane, ako tvoj trud nema učinka, možda bi bilo dobro potražiti pomoć nastavnika.

Cool taktika: Tekst koji ne razumiješ zaokruži debelim crvenim flomasterom i zamoli nastavnika nakon sata da ti u nekoliko minuta objasni o čemu je tu riječ. Ipak, uza sav trud imaj na umu da nitko nije nadaren za sve predmete pa si jednostavno moraš dopustiti da iz nekih područja imaš bolje ocjene, a iz nekih gore.

Problem br. 5
"Što si to stavila na sebe?

Naravno, nije lijepo kad bilo tko komentira tvoj ukus u odijevanju, no ako čak i neke slavne face katkad počine modni zločin, zašto to ne bi bilo dopušteno i tebi? Ako si odjenula nešto što je uistinu izazvalo veliku pozornost (nažalost zbog negativnog dojma), ne zabrinjavaj se – ne kaže se u narodu uzalud "Svakog čuda za tri dana". Već sutradan pojavit će se netko drugi s groznom frizurom ili nemogućom kombinacijom i tvoja će greška biti zaboravljena. Osim toga, kako netko uopće zna što je modna greška, a što ne? Uvijek možeš reći: "Zar nisi znala? Ovakve štucne pojavile su se na svim modnim portalima?!"

Cool taktika: Napravi svoju modnu knjigu pogrešaka. Prelistaj časopise i izreži slike slavnih osoba u zaista groznim kombinacijama. Tako kada sljedeći put pogriješiš, možeš pogledati u njih i shvatiti da nisi jedina!