Razbudi se i prestani s lošim jutarnjim navikama!

Foto: Instagram

Jutro može biti najljepše doba dana!

Za dobro jutro!/ Razbudi se i prestani s lošim jutarnjim navikama!

Ako si jedna od onih na koje zimski, hladni dani crpe energiju i budiš se ujutro umorna i ne baš dobre volje, evo par trikova da popraviš jutarnje raspoloženje. Kako ti ustajanje više ne bi bilo tolika noćna mora, moraš odbaciti neke loše jutarnje navike. Dakle, prestani...

... pritiskati "snooze" na alarmu!

Ova opcija na tvojoj budilici ili alarmu najveći je krivac što ujutro kasniš i ne možeš otvoriti oči! Stručnjaci tvrde da odgađajući ustajanje samo remetiš svoj bioritam i svakim pritiskom te "zle" tipke bivaš sve umornija!

... preskakati doručak

Doručak nam pomaže u koncentraciji, daje energiju, podiže raspoloženje... Nikako ga nemoj preskočiti, čak i ako nemaš previše vremena. To može biti samo jogurt pomiješan s malo žitarica - dovoljno da dobiješ energiju za naporan dan u školi ili za obveze koje su pred tobom!

... spavati u totalnom mraku!

OK, spavati možeš, ali čim zazvoni alarm, pusti u svoju sobu danje svjetlo. Nemoj se odijevati dok su ti rolete još spuštene - teže ćeš se razbuditi i bit ćeš mrzovoljna pola dana. Sunce (i danje svjetlo općenito) čine čuda!

... provjeravati mobitel čim otvoriš oči

Jesi li i ti među onima koji čim otvore oči, uzimaju mobitel u ruke i provjeravaju društvene mreže? Psiholozi tvrde da nas ova navika čini nesretnima i smanjuje našu produktivnost tijekom dana! Radije otvori prozor i pogledaj što ima na ulici, a mob ostavi za malo kasnije... Uživaj sama sa sobom malo!