Pristojnost se isplati!

Foto: Fotolia

I ti to možeš...

Fina cura/ Pristojnost se isplati!

U nekim slučajevima moraš zaista dati sve od sebe da bi se pokazala kao naj-pristojnije stvore-nje na svijetu... OK, svojoj frendici možeš reći da začepi ako te je naživcirala. Ili, da te pusti na miru ako te je dečko ostavio. I svojoj sestri smiješ izgovoriti razne gadosti ako je od tebe posudila najdražu majicu i onda je uništila u perilici. No u nekim situacijama zaista si ne smiješ dopustiti da budeš nepristojna... Evo koje su to:

Kad komentiraš nešto na internetu! Ostavljanje ružnih komentara na nečijem FB profilu stvarno nije cool! Možeš komentirati i statuse i fotke koje ti se ne sviđaju, ali to ne znači da smiješ biti nepristojna i vulgarna. Izreci svoje mišljenje, ali bez ružnih riječi!

Kad razgovaraš  s nečijim roditeljima! Ovo, naravno, vrijedi i za tvoje starce! I za profače u školi. Čak i kad se ne slažeš s njihovim mišljenjem, u tvojem je interesu prešutjeti ili se bar suzdržati od zlobnih komentara.

Kad naručuješ u kafiću ili restoranu! Nema smisla da budeš nepristojna prema nekome tko ti donosi piće ili hranu. To ti je valjda jasno? Ne želiš valjda da ti u juhi završi muha ili komarac? Zato osmijeh na lice i barataj riječima poput molim, hvala, nema problema i slično...