Prijatelj ili nešto više?

foto: Shutterstock

Možda te gleda drukčije...

Tajne srca/ Prijatelj ili nešto više?

Ti i tvoj frend baš se super slažete. Ono, baš stvarno super. Toliko dobro da si već nekoliko puta razmišljala o tome kako bi ti mogao biti i nešto više. Hm… otkrij može li vaša veza prerasti u ljubav! Cure često nisu svjesne činjenice da je granica između prijateljstva i ljubavi vrlo tanka i da je tvoj najbolji prijatelj netko s kim bi sasvim lako mogla završiti i u ljubavnom zagrljaju. Kako? Pa cijela je stvar zapravo vrlo logična: ako ti je on dobar prijatelj, znači da već sada voliš njegove osobine, da se dobro slažete, da imate zajedničke interese, da te razumije i da ti je s njim lijepo… Sad još k tomu dodaj malo kemije… i ljubav je tu! Naravno, kod nekih se ta kemija ne dogodi odmah. Kod nekih se neće dogoditi nikad! No super je to što, ako se dogodi, takva ljubav može potrajati zauvijek! Razmisli malo o svom odnosu sa svojim najfrendom: kako se on ponaša kad je u tvojoj blizini? Bi li se mogla zamisliti s njim u nekoj romantičnoj situaciji? Hm, hm… Imajući u vidu da je većina cura ipak poprilično zbunjena kad je ponašanje dečki u pitanju, odlučili smo malo pripomoći: dakle, kad naučiš što ti on poručuje svojim ponašanjem, znat ćeš na čemu si i kako ćeš reagirati.

Dobar je prema tebi... Super slatki i brižni dečki zbunjuju cure već stoljećima. Kako ćeš znati je li samo super ljubazan jer je fino odgojen ili se iza njegove dobrote krije nešto drugo? Pročitaj ga! Zapitaj se je li jednako ljubazan i prema drugim curama ili je takav samo s tobom? Obraća li se svim curama s “Bok, komad!”, “Ljepotice” i slično, ili su takvi pozdravi rezervirani samo za tebe? Ako se prema svima ponaša jednako, ništa od ljubavi. No ako si primijetila da je zapamtio koji ti je omiljeni sok, a nema pojma što piju druge cure, to je već super znak!

Želi znati što osjećaš… Razlikuješ li pitanje “Kako si?” od “Kako si?”. Naravno, nema razlike, ali način na koji on sluša tvoj odgovor može ti štošta reći o njemu i njegovim osjećajima… Pročitaj ga! Ako mu počneš nešto pričati, a on za to vrijeme prčka po mobitelu ili je njegova jedina reakcija “A-ha”, tada možeš biti prilično sigurna da ti je to pitanje postavio samo reda radi i da ga zapravo nije previše briga što ćeš reći. No ako pozorno sluša što ti se dogodilo, ako te gleda u oči i postavlja ti svakakva pitanja o tome kako se osjećaš, taj je dečko stvarno zagrijan za tebe i važno mu je baš sve što ima veze s tobom. 

Katkad otvoreno flerta… Da, neki dečki ne okolišaju baš previše. Ako su bacili oko na curu, to će joj otvoreno dati do znanja. I zaboravi one priče - on neće ništa poduzeti jer se boji da će uništiti prijateljstvo. Dečko kojem se cura jako sviđa, žrtvovat će prijateljstvo, vjeruj nam! Pročitaj ga! Ako mu se sviđaš, a nije to još otvoreno rekao, obrati pozornost na njegovo tijelo. Ako te uvijek gleda u oči dok razgovarate, ako često uhvatiš njegov pogled na sebi, ako ti se nasmiješi pa pogleda u pod svaki put kad te vidi…. to je to, curo. Sad si ti na redu!