Preživi svaki neugodnjak! Uz par savjeta...

Spasi svoj ponos/ Preživi svaki neugodnjak! Uz par savjeta...

Ima li što gore od trenutka kad se osramotiš pred cijelim razredom? Simpom? Vjerojatno nema. No umjesto da zavapiš onu poznatu «Zemljo, otvori se», evo kako ćeš se izvući...


Neugodnjak br. 1: Zlobna frendica!
Znaš onu groznu situaciju kad te neka od tvojih frendica ponizi pred društvom samo kako bi ona ispala faca i glavna zabavljačica? Grrrr!!!

Preživjet ćeš ako...

...se ne budeš bojala zauzeti za sebe bez obzira kakav komentar ti je frendica dobacila. Ona, npr. bubne nešto o tvojoj težini, a ti odgovori ovako: «Zapravo, ja sam baš zadovoljna svojim izgledom i osjećam se jako ženstveno u svojoj koži!» Okreneš li sve na pozitivu, zatvorit ćeš zlobnicima usta i ispast ćeš faca ti, a ne ona!

 

 

Neugodnjak br. 2: Odbijanac!

Mjesec dana skupljala si hrabrost da priđeš dečku kojit i se sviđa da bi te on na kraju glatko odbio. No to čak i nije najgore od svega: svi to znaju.

Preživjet ćeš ako...

shvatiš da možeš biti ponosna na sebe jer imaš snage napraviti prvi korak i priznati svoje osjećaje. Većina ekipe koja ti se možda ruga vjerojatno nikada u životu nije učinila ništa ni približno toliko hrabro. I gledaj na to s vedrije strane: bar znaš da si pokušala i više se ne moraš pitati «Što bi bilo...». Sad možeš krenuti dalje!

 

My Big Fat Greek Wedding 2 funny family laugh embarrassed GIF

 

Neugodnjak br. 3: Ništa od lajkova!

Ovo si sigurno doživjela: snimiš neki super selfie i objaviš ga očekujući da će te svi odmah bombardirati gomilom lajkova. Kad ono- ništa! Prođe cijeli dan, a ti imaš svega tri-četiri psrtića gore!

Preživjet ćeš ako...

...shvatiš da lajkovi nisu nikakvo mjerilo niti tvoje ljepote niti bilo koje druge vrijedosti koju imaš. Popualrnost na društvenim mrežama ovisi o nizu faktora i time uopće ne bi trebala razbijati glavu. Ako te tvoje priajteljice vole uživo i ako se s njiam dobro slažeš, tko šiša lajkove!

 

 

Neugodnjak br. 4: Blam pred svima!

I ovo smo definitivno svi doživjeli: neki sprektakularan pad na staržnjicu na sred školskog hodnika ili zabijanje u prozina vrata trgovine...katastrofa!

Preživjet ćeš ako...

...shvatiš da se trebaš nasmijati na vlastiti račun! Smij se baš kao i ostali koji su svjedočili tvojoj nespretnopsti! To je, vjeruj nam, puno lakše i jendostavnije nego se pokušati opravdati za svoju trapavost. Jer, na kraju krajeva, opravdanja nema i svakome se ponekad dogodi takva nezgoda.

 

 

Neugodnjak br. 5: Prodika na javnom mjestu!

Zamisli situaciju: s mamom i bratom su i shopingu i krene rasprava oko toga hoćete li kupiti tebi nove tenisice ili bratu novu jaknu... Svatko vuče na svoju stranu, a na kraju se mama dobro izdere na oboje i održi vam lekciju pred svima. Među kojima je i cura iz tvoje škole, naravno!

Preživjet ćeš ako...

...shvatiš da to što ti se upravo dogodilo nije ništa uobičajeno. Curi iz škole slobodno mahni uz osmijeh, a za ostale neka te ne bude briga. Svatko od nas povremeno se svađa s članovima obitelji i to nije ništa strašno. 

 

 

Neugodnjak br. 6: Prištić alarm!

Ogroman prišt na čelu pojavit će se baš dan prije nekog važnog događaja... Nema šanse da ga sakriješ!

Preživjet ćeš ako...

...zaboraviš na njega. Ok, vidi se, vidjet će ga svi, ali neće obraćati pozornost, osim ako ti ne budeš cijelo vrijeme jaukala oko te strašne tragedije. Za fotke s tuluma ne brini i zahvali onome tko je izmislio fotošopiranje i aplikacije za uređivanje fotki! 

 


Neugodnjak br. 7: Glupost na vidiku!

Profa iz povijesti te izvukla pred ploči i krenulo je ispitavinje. Nisi se baš dobro pripremila i bubnula si dvije tri gadne gluposti. Osim što ti se svi u razredu podsmjehuju zbog neznanja, na kraju je još profa isprati na mjesto nekim posprdnim komenatrom. Uf!

Preživjet ćeš ako...

...ne uzmeš sve toliko k srcu. Prskrbila si sebi blamažu oko gradiva, no drugi puta dođi spremna na nastavu i rasturi svojim znanjem pa će se sve brzo zaboraviti i nikome ništa! Događa se i najboljima...