Prestani stalno kritizirati!

foto: Fotolia

Ako budeš prekritična prema frendicama, okrenut će ti leđa

Budi cool!/ Prestani stalno kritizirati!

Živiš li u uvjerenju da su tvoje odluke uvijek najpametnije? Svaki je tvoj izbor pravi, a svi oko tebe stalno nešto griješe? Stop! Prestani uvijek kritizirati druge i nauči ostati neutralna….

Sagledaj situaciju sa svih strana!

Ako je tvoja frendica donijela neku lošu odluku, nemoj je odmah napasti zbog toga. Raspitaj se malo - možda postoje neke okolnosti za koje ti ne znaš. Svaka se odluka donosi s nekim razlogom, zato pričuvaj rafalnu paljbu dok ne saznaš o čemu se točno radi!

Predloži svoje rješenje!

Najlakše je bacati komentare i kritizirati tuđe poteze. Dok god nisi u sličnoj situaciji, ne znaš kako bi ti reagirala. Zato uvijek pokušaj zamsiliti što bi napravila da si na mjestu osobe koju kritiziraš: smisliš li neko pametnije rješenje i bolji ishod događaja, slobodno ga predloži. Dok nemaš altrenativno rješenje, ne kritiziraj!

Budi taktična!

Čak i ako si uvjerena da je netko od tvojih fredova učinio nešto loše, pokušaj to iznijeti na dobar način. Bacanje kritika i uvreda pred svima nikada nije dobro – obavi to u četiri oka i pokušaj koristiti blagi ton. Frendici nikad nemoj reći: “Kako si mogla to napraviti…?!” Radije počni rečenicu s “Misliš li da si možda mogla postupiti drugačije…?” Bez vikanja i osuđivačkog tona u glasu!