Posvađale ste se? Izliječi ranjeno prijateljstvo!

Foto: Fotolia

Ma daaaj...Pa neće vam valjda jedna svađa sve uništiti?

Ipak ste vi BFF/ Posvađale ste se? Izliječi ranjeno prijateljstvo!

Problemi s najboljom frendicom uvijek su koma. No ako te i povrijedila ili razočarala, to nije razlog za kraj prijateljstva. Vjeruj, sigurno se osjećate isto, a kad se strasti smire, obje se želite i pomiriti... Kako? Možda će ti ovi prijedlozi pomoći!

 

* Nikad je nemoj tračati s drugim ljudima!

Razočarana si i ljuta da bi najradije svima rekla koliko te živcira. Ali, oprezno! Time ćeš sve samo pogoršati! Ona će to sigurno doznati, možda nakon što se pomirite. A to je onda razlog za novu svađu.

* Zajedno radite nešto što volite

Trebate opet otkriti što volite jedna kod druge. Najbolja frendica je netko s kim se smiješ, plačeš i super zabavljaš. Zato trebate uživati u prijateljstvu - pogledajte komediju u kinu, otiđite u shopping i isprobajte hrpu ludih odjevnih kombinacija. Smijeh je najbolji lijek za narušeno prijateljstvo.

* Jedite sladoled i čokoladu dok vam ne pozli

Čokolada usrećuje. Ako ju jedete zajedno, djelovanje se udvostručuje. Zato podijelite veeeliku porciju ovog djelotvornog lijeka. Kad se naklopate, bacite se na kauč i izležavajte, tračajte profesore, ili jednostavno samo uživajte u činjenici da zajedno provodite vrijeme.

* Komentirajte slatke dečke

S kime možeš o dečkima ako ne s najboljom frendicom? Dečko je tajna koja će vas obje povezati. A ona sigurno zna tko ti se sviđa i već ima plan kako da osvojiš dečka svojih snova.

* Razmijenite novosti o omiljenom bendu

Osvijestite stvari koje su vam zajedničke i time važne za vaše prijateljstvo! Imate zajednički omiljeni film? Volite isti bend? Uključite glazbu...

* Popusti!

Popuštanje i razumijevanje druge strane pravi je put prema pomirenju. I ti griješiš, to je sasvim normalno, no to treba znati priznati. Razmisli i o tuđim osjećajima. Isprika čini čuda!

* Izrazi se!

Nemoj potiskivati osjećaje, ljutnja koja se prešuti samo se gomila. Jednom ćeš eksplodirati kao bomba i izbaciti iz sebe sve što te ljutilo već dulje vrijeme. Bit ćeš stvarno bijesna i tada svađa može eskalirati i uništiti vezu ili prijateljstvo.

 

Znaš li...?
Svađa pročišćava svaki odnos! Savršena harmonija nije uvijek dobra za nas. Katkad trebamo pokazati svoje JA. Čak i kad se ono kosi s mišljenjem nama drage osobe. Ljutnja koja se stalno potiskuje nešto je od čega se stvarno možeš razboljeti.

 

fotoliafrendice

 

 

 

5 znakova da imaš frendicu za cijeli život!

* Napravila si totalnu glupost, ali ona je 100% uz tebe.
* Možete se strastveno posvađati, ali se nakon pola sata opet pomirite.
* Vaše je prijateljstvo važnije od bilo kakvog dečka.
* Ona je jedina koja za tvoju kolekciju plišanih igračaka misli da je slatka, a ne bolesna.
* Nikad te ne pita kako si - zna to čim te pogleda!

 

5 znakova da ti možda ipak nije prava frendica!

* Presimpatična je kad od tebe nešto treba posuditi, ali nikad te ne pozove na rođendanski tulum.
* Najveće ste obožavateljice Justina Biebera! Ali to je jedino što vam je zajedničko.
* Zove te samo kad je loše volje ili joj je dosadno. A kad joj predložiš da se nađete, jer ti treba rame za plakanje, ona nikad nema vremena.
* Trudiš se, ali joj nikada nisi skroz po volji.
* Kad je zadnji put imala dečka, nije ti se javila dva mjeseca.