Postani najcura na plaži!

foto: Shutterstock

Uživaj u ljetu!

Cool you/ Postani najcura na plaži!

Opet se brineš kako ti stoji badić? Hoće li ti se pjegice previše vidjeti na suncu? Dosta! Nauči kako da se napokon osjećaš super u svome tijelu i provedi najluđe praznike ikad… Koja je tajna savršenih ljetnih praznika? Odlazak na neko egzotično otočje? Hm, onda nemaš baš previše šanse. Ljubav sa savršenim tamnoputim Talijanom? Hm, nije totalno neizvedivo… No, bez obzira na to na kojoj se sunčaš plaži i kakav te dečko ljubi pod palmom, jedno je sigurno: najvažnije je da se dobro osjećaš u svojoj koži i da voliš sebe jer te tada može uloviti onaj feeling od kojeg želiš po cijele dane pjevati i skakati! Želiš se osjećati baš tako? Onda svoje samopouzdanje moraš potjerati tamo negdje nebu pod oblake. Uz našu malu pomoć, naravno. Čitaj i upijaj…

novodesign

 

Zavoli sebe uz… vodene sportove!

Ako ideš negdje na more, super, ako ne ideš, ništa zato, i obično loptanje u bazenu u kategoriji je sportova na vodi. Picigin, plivanje ili daskanje na valovima super su zabavni. A svaka tjelesna aktivnost potiče u tijelu lučenje serotonina, hormona sreće koji nam popravlja raspoloženje... 
Svijest o tijelu Dok se baviš nekim sportom, osvještavaš u sebi činjenicu da tvoje tijelo nije samo nešto na čemu stoji novi badić. Ono je stvoreno za puno više i, kad se bacaš po morskim valovima, uživaš u svemu onome što tvoji mišići mogu izvesti. Kad uspiješ uloviti tešku loptu ili zajedriti na nekom valu, to je super osjećaj zbog kojeg ćeš brzo zaboraviti imaš li na trbuhu šlaufić previše.
Vrijeme s ekipom Dok zajedno uživate u nekom sportu na plaži, ti i tvoja ekipa mnogo kvalitetnije provodite vrijeme nego kad samo ležite na ručnicima i svake tri sekunde pogledavate u mobitele, provjeravate je li vas netko zvao ili tagirao na Fejsu.
Osjećaj lebdenja! Ako se inače ne baviš previše sportom, primijetit ćeš da skakutanje po plićaku uopće nije tako lagano kao što izgleda. Voda pruža našem tijelu veliki otpor i zato je kretanje kroz vodu mnogo teže nego izvan nje. Primijetit ćeš da nakon pola sata picigina moraš odmoriti, ali bit će to onaj sladak umor od kojeg se osjećaš kao da lebdiš…

shutterstock 515440711

Zavoli sebe uz… status singlice

Ljeto se već zahuktalo, a ti si još bez dečka? Odlično! Evo zašto je super biti singl cura za vrijeme ljetnih praznika i koje su sve tvoje prednosti ispred zauzetih cura...
Otkrij novu strast! Kad nemaš dečka, imaš više vremena za sebe. To znači da možeš istražiti svoje interese, hobije i sve ono što te zanima. Tko zna, možda baš ovog ljeta otkriješ neku svoju novu strast, poput sviranja gitare ili vožnje skatea. Činjenica je da su osobe koje imaju više vremena za sebe mnogo sigurnije i samopouzdanije od onih koje više ovise o dečku ili curi.
Drži do sebe! Znaš one cure koje žive po motu “Sad sam u vezi pa ne moram ni kosu prati!” To je koma, cura uvijek mora držati do sebe, biti uredna i lijepa. No svi se mi više trudimo oko lijepog izgleda kad se spremamo u lov. Ako ideš na ljetni tulum solo, sigurno ćeš se više potruditi oko svog stylinga nego kad ideš s dečkom. I to je super, jer se tada u svakom trenutku osjećaš kao da si u svom najboljem izdanju! Jer i jesi!
Pričaj sa svakim slatkim dečkom! Kad si solo, imaš zeleno svjetlo za flert na doslovno svakom koraku. Sviđa ti se dečko koji prodaje sladoled na plaži? Nasmiješi mu se! Konobar u fast foodu je jako simpa? Pohvali ga i daj mu kompliment. Super je to što se ne moraš opterećivati što će tko misliti. Ako tvoje upucavanje ne upali, ništa zato, idemo dalje. A opet si napravila puno za svoje samopouzdanje!
Budi bolja frendica! Kad nemaš dečka, možeš se više i kvalitetnije posvetiti svojim prijateljicama. Pozovi ih na kupanje, otiđite na sladoled… Osim što će to njima puno značiti, i ti ćeš se sama osjećati kao bolja i kvalitetnija osoba. A to će ti opet dati injekciju samopouzdanja!

Zavoli sebe uz… pravilno držanje
Jesi li i ti jedna od onih koje uvijek pogrbljeno stoje negdje u kutu? Na plaži se omotaš ručnikom čim izađeš iz mora jer se sramiš svog izgleda? E, pa ne može to baš tako…
Ne bulji u pod! Gdje god da se nalaziš, u redu u trgovni ili čekaš red na vodeni tobogan, ne gledaj u pod i ne meškolji se. Stani uspravno, uzdigni glavu i ispravi leđa. Kad s nekim razgovaraš, gledaj sugovornika u lice i govori jasno i glasno! Tako ćeš djelovati samouvjereno i zrelo, a ovi će trikovi napraviti čuda za tvoje samopouzdanje!
Prihvati kompliment! Kad ti netko pohvali frizuru ili novi badić, kako obično reagiraš? Pokušavaš se opravdati pa izgovaraš gluposti poput: “Ma, to je još od pretprošle godine” ili “To sam kupila tako jeftino” ili “Ma, pretjeruješ...” Stručnjaci tvrde da na kompliment treba reagirati uvijek jednako: nasmiješiti se, reći “Hvala”! Jasno?
Digni glavu! Uvijek drži glavu visoko i ponosno, a to je ključno za lijepo držanje. A za savršen stav važan je iskren osmijeh: ništa nije učinkovitije za samopouzdanje od unutrašnjeg zadovoljstva!