Pobijedi ljetnu dosadu!

Foto: Shutterstock

Pokreni se, ima hrpa ideja!

Možeš ti to/ Pobijedi ljetnu dosadu!

Ljeto je tu, a ti nemaš novca, društva ni volje za akciju - čini se da ti jedino preostaje dosada. Dosta je takvih razmišljanja! Uz pokoji savjet ovi bi praznici mogli postati ljeto tvoga života... Jednostavne ideje učinit će čuda bez obzira na to jesi li sama ili s frendicama koje su u sličnoj situaciji...

 

Nemam novca!

Pokreni se: OK, nemaš love za kino ili bazen. Možda su i tvoje frendice, koje provode ljeto kod kuće, u sličnoj situaciji. Zajednički razmislite što biste mogle poduzeti da se zabavite, a da ne potrošite ni kune. Vožnja biciklom, kampiranje u vrtu, piknik u parku... Sve je to zabavno, a neće te ništa stajati!

Super savjet: Predloži frendicama da provedete "dan za 0 kuna". To može biti igra u kojoj će svatko moći pokazati kreativnost. Uštedjeti lovu je lako, samo treba malo mućnuti glavom.

 

Svi su na moru!

Pokreni se: Čak i ako ti se u početku ne čini tako - to ti je nova šansa! Ne žali za prijateljima, sad možeš raditi ono za što nisi imala vremena dok si bila okružena svojom škvadrom. Dakle, što želiš? Pročitati još jedanput sve knjige o Harryju Potteru dok u parku hvataš boju? Oličiti sobu nekom veselom bojom? Pretoči svoje ideje u djelo - najbolje odmah!

Super savjet: Nađi nekakav sezonski poslić - utući ćeš vrijeme, upoznati nove ljude i nešto zaraditi.

 

Ne izlazi mi se iz kuće!

Pokreni se: Oho, doista želiš praznike provesti pred televizorom ili kompjutorom? Šteta! Tako ćeš propustiti super doživljaje - možda bi upoznala nekog zgodnoga dečka u parku dok šeta psa... Zato svaki dan provedi bar jedan sat vani. Možeš trčati, rolati ili jednostavno leći na livadu!

Super savjet: što god da radiš, neka te prati tvoja omiljena glazba.

 

Nemam volje ni za što!

Pokreni se: Nakon naporne školske godine svakako si treba priuštiti odmor i malo ljenčariti u sobi. Ali odmor ne bi smio biti izlika za totalnu pasivnost. Dakle, digni se i poduzmi nešto - možeš otići i na izlet s roditeljima ili sestrom i bratom. Vidjet ćeš - zabava katkad dolazi sama od sebe.

Super savjet: Na internetskoj stranici svoga grada doznat ćeš na kojim bi se mjestima mogla zabaviti.

 

Nemam prijatelja!

Pokreni se: Naći dobre frendove i nije tako lako. Ali zajednički interesi zbližavaju ljude. Najbolje prijatelje pronaći ćeš ondje gdje se i sama dobro osjećaš. Voliš sport? Učlani se u neki sportski klub. Tamo ćeš naći cure koje razmišljaju kao ti. Rado crtaš stripove? Možda ćeš u prodavaonici stripova naći istomišljenike. Teme su za razgovor zajamčene.

Super savjet: Upravo se ljudi, koji se ne doimaju zabavno, mogu pokazati kao super osobe. Zato im daj šansu da te upoznaju!

 

Dosadno mi je!

Pokreni se: Samo nemoj odmah posegnuti za daljinskim upravljačem ili sjesti za kompjutor. Dosada je znak da si nezadovoljna. Taj problem ne smiješ ignorirati. No imaj na umu da dosada može poticati i na kreativnost. Uzmi olovku i razmisli zbog čega bi se isplatilo izići iz kreveta! Možda bi mogla napisati knjigu, naslikati sliku, napraviti masku za lice - što bi moglo biti zabavno? Napiši ideje na papiru i pretoči ih u djelo!

Super savjet: Još ti ništa ne pada na pamet? Prošeći oko kuće ili pleši uz svoju najdražu glazbu - tako će ti u mozak ući kisik i - možda koja dobra ideja!