Odluči već jednom: ona ili ja?

Foto: Shutterstock

Zaslužuješ ti puno bolje, zar ne?

Pozovi ga na red!/ Odluči već jednom: ona ili ja?

 

Dosadilo ti je biti samo jedna u nizu? Imaš pravo! Pozovi ga na red i postavi mu ultimatum...

On je zgodan, pametan i zaljubljen u tebe... tko bi mogao poželjeti više? No vaša veza ima jednu ozbiljnu manu: ti nisi jedina cura koju voli! Ne misliš li da je krajnje vrijeme da Gospodin Neodlučni prestane sjediti na dva stolca i napokon odluči: ona ili ti?

Subota je navečer. Sjediš u sobi i ubijaš vrijeme nekom dosadnom sapunicom. Pip-piiip! Napokon! Taj preslatki zvuk poruke najljepša je glazba za tvoje uši jer znaš da dolazi od njega. "Nedostaješ mi." Odjednom se tvoj svijet pretvara u mjehurić sreće u kojem postojite samo ti i on, zaljubljeni preko ušiju. No, nakon te, slijedi još jedna poruka koja u trenu ubija tvoju sreću: "Sorry...", pa još jedna "Ne mogu večeras"... i zadnja: "Vidimo se sutra". I to je to. Bez dodatnih objašnjenja, isprike, pitanja. Ali ti dobro znaš zašto danas nema vremena za tebe. Jer je s NJOM. Curo, krajnje je vrijeme da uzmeš stvari u svoje ruke i pokažeš mu da si glavna faca u svom životu ti, a ne on!

Trgni se iz sna!

Danas je "njezin" dan. Tvoj ga je dragi odlučio provesti sa svojom drugom curom, koju ne može ostaviti iz samo njemu poznatih razloga u koje si ti slijepo i bez pitanja povjerovala. Samo da ga ne izgubiš. U stvarnosti umireš od ljubomore svaki put kad ti kaže da ne možete ići na neko mjesto jer se boji da ne naiđe na nju ili njezine prijatelje. Vodi te na tajna i romantična mjesta i prodaje ti priču da je to mjesto samo vaše ljubavno gnijezdo. I tako sama sebe uvjeravaš: "On me zaista voli! Inače se ne bi toliko trudio." U stvarnosti, trudi se zato da ga nitko ne bi otkrio. Zapravo, ti si mu cura br. 2 i stoga je posve logično da živiš u sjeni.

Budi iskrena!

Možda će ti zvučati grubo, ali moraš otvoriti oči! Dokad misliš biti druga violina i zadovoljavati se mrvicama koje ti baca Princ Savršeni? Bez brige, nisi ni prva ni zadnja koja se uhvatila u mrežu takvog šarmera. Evo malog testa - odgovori potpuno iskreno na sljedeća pitanja: Govori li on svojim frendovima da među vama nema ničega? Govori li ti da mu moraš dati vremena, ali to čekanje nema kraja? Ljuti li se kada započneš priču o njoj? Ako si samo na jedno pitanje odgovorila potvrdno, zaključit ćeš i sama da si do grla u problemima. Zato se prestani sažalijevati i počni ih rješavati!

Nada umire posljednja

Čim pomisliš na groznu mogućnost da bi on jednoga dana mogao nestati iz tvoga života, nad tvoj svijet padne mrak. Ako ga natjeraš da izabere jednu od vas dvije, ako mu postaviš ultimatum, mogao bi doista izabrati nju i zauvijek bi ga izgubila! A pomisao na to boli te više nego spoznaja da ćeš, budeš li šutjela, uvijek ostati ona druga, tajna i zabranjena. Osim toga, nije li ti nedavno ponovno rekao da moraš samo još malo pričekati i da će onda biti samo tvoj? Po koji put? Stoti?

Stavi se na njegovo mjesto!

Zamisli sljedeću situaciju: poznaješ dvojicu preslatkih, simpatičnih, zgodnih i duhovitih dečki. Uz njih se osjećaš kao kraljica svemira. Što je najvažnije, obojica žele biti s tobom. Iskreno, bi li se ti odlučila samo za jednoga kad ih možeš imati obojicu? Odgovori na to pitanje i razumjet ćeš kako je njemu. Zašto bi prekinuo s jednom od vas dvije ako se ni jedna ne buni? Dakle, jedina osoba koja mora nešto poduzeti si ti!

Došao je taj trenutak...

Jesi li spremna za odluku? Imaš li snage čuti istinu i izboriti se za sebe? Dakle, najprije zajedno s najboljom frendicom napravi jednostavan test. Na listu papira nacrtajte dva stupca pa u jedan napišite sve što od njega želiš i trebaš, a u drugom neka budu sva obećanja koja ti je do sada dao. Svaki plus i minus dodatno provjeri s frendicom jer ti ne možeš biti dovoljno objektivna kad je on posrijedi. Čim je tablica gotova, zalijepi je na zid i pogledaj od čega se sastoji vaša veza: od neispunjenih želja i obećanja.
Vjerojatno je bilo i prekrasnih trenutaka, ali oni su bili samo kratak bijeg od stvarnosti, dok si većinu vremena zapravo provodila sama i razočarana. Ne misliš li da si zaslužila bolje od toga?

Dakle...

Ako si doista odlučila prijeći u akciju i natjerati Gospodina Neodlučnog da izabere koja će mu od vas biti prva i jedina, svaka čast! Samo nemoj zaboraviti da je, pošto mu kažeš što ti je na srcu, krajnja odluka ipak njegova...
* Ako odabere tebe...
Čestitamo! Iako si do sada bila u sjeni, on je ipak zaključio da si ti ta. Napokon se možeš opustiti, ići s njim u kino, šetati pod velikim odmorom držeći ga za ruku... i pritom se ne moraš skrivati. Super osjećaj, zar ne?!
* A ako odabere nju...
Iako sada ne postoji rečenica koja bi te mogla utješiti, u srcu zacijelo osjećaš da je bolje ovako. Zaista nisi zaslužila biti s tipom koji ti je posvećen samo pola vremena, ako i toliko! Iziđi s frendicama, tulumari, flertaj s nepoznatim dečkima i ponovno stekni samopouzdanje koje ti je narušeno tom polovičnom vezom... Ima još riba u moru!