Kako osvojiti dečka

foto: Fotolia

I dođe na red i prvi kiss...

Od poziva do kissa!/ Kako osvojiti dečka

Prvi pogled

Ljubav na prvi pogled zaista postoji! Ne, to ne znači da će trajati do kraja života, ali svakako se možeš zaljubiti već  nakon tog prvog pogleda u njegove duboke plave oči. Dogodi li se to, daj mu do znanja da ti se sviđa! Nasmiješi se, zatim sramežljivo makni pogled u stranu, a nakon toga nek uslijedi pogled izravno u oči. I on se tebi nasmiješio? Pun pogodak! Nije važno jeste li na školskom dvorištu, na tulumu ili u autobusu – ako ste oboje zainteresirani, možete ovu igru ponoviti nekoliko puta: pogled, osmijeh, pa zatim odvraćanje pogleda...sve dok jedno od vas ne skupi hrabrost i priđe onom drugom. I eto nas već na putu prema drugoj stanici!

Prva rečenica

...nije toliko važna kako se obično misli. Često se dogodi da dečki bubnu neku glupost poput: “Je li doista toliko vruće ili je tako zbog tebe?” Nemoj se odmah početi smijati, on je jednako uzbuđen kao i ti i vjerojatno nije uspio smisliti ništa pametnije. Ako si nestrpljiva i hrabra, možeš i ti napraviti prvi korak. U redu na blagajni možeš ga moliti da te pusti ispred sebe jer si kupila samo bombone. Ili ga pitaj u autobusu zna li na kojoj stanici trebaš sići jer moraš ići na poštu. Ili ga pod odmorom pitaj može li ti objasniti onu zadnju jednadžbu koju je profesorica rješavala na ploči... I razgovor je počeo dok si rekla keks! A nakon tog kratkog ugodnog čavrljanja možeš mu reći: “Ako ti nekad želiš mene nešto pitati, ovo je moj broj!” I putovanje se nastavlja!

Prvi poziv

Nemoj poludjeti ako ti se ne javlja nekoliko dana! Vjerojatno samo želi pojačati tvoje zanimanje i time pokazuje da mu se sviđaš. Ako ne želiš čekati do iznemoglosti, uzmi telefon i nazovi ga! Dečki vole samouvjerene cure. Pokušaj ostati pribrana bez obzira na to što ti se ruka trese dok držiš telefon na uhu. Brbljaj nešto neobvezno, pitaj ga kako je, što radi, ispričaj mu čime se ti baviš. A onda kad spomeneš novi film koji svakako želiš vidjeti u kinu, ubaci i poziv na zajedničko druženje. I eto dogovora za prvi sudar! Idemo dalje!

Prvi sudar

Prvo pitanje: što odjenuti? Najbolje je da se odlučiš za nešto u čemu se dobro osjećaš. Iako mu se zacijelo sviđaju tvoje nove uske traperice, draže će mu biti (a i tebi) da normalno dišeš. Što se make-upa tiče, neka bude diskretan. I nemoj slučajno otkazati sudar ako ti se na licu pojavi prištić! Nađite se negdje gdje se nešto događa, u kinu, na utakmici – bit ćete zaokupljeni događanjima i neće biti neugodnih šutljivih pauza, koje bi se mogle pojaviti ako se nađete, na primjer, u kafiću. Još bolja ideja: doznaj imate li neki zajednički hobi, poput vožnje biciklom, kuglanja ili skejtanja, pa i to možete iskoristiti za spoj!

Prvi poljubac

Svaka bi cura željela da taj trenutak potraje zauvijek i da se nakon prvog spajanjanja vaših usana one više nikada ne razdvoje. Možda ti se prvi kiss dogodi već na prvom sudaru, a možda tek drugi ili treći put kad se nađete. Najuobičajeniji je poljubac na rastanku. Jedino pravilo kojeg se moraš držati: nemoj raditi ništa na što nisi spremna! Ako ti se približi, uvijek mu možeš dati pusu u obraz. Reci mu da ti se sviđa, ali da ti treba još malo vremena da se opustiš. Plaši li te taj prvi poljubac? Prisjeti se da je zacijelo i on jednako nervozan, ako ne i više od tebe. Osim toga, bez obzira na iskustvo, za savršen je poljubac ipak potrebno malo prakse. Zato slobodno vježbajte! :)

I na kraju...

Katkad se to dogodi usput, samo od sebe. Na primjer, kad se frendu javi na mobitel i odjednom čuješ: “S curom sam.” Ostani smirena bez obzira na to što bi najradije skakala od sreće. No ima i situacija kad ne možeš biti sigurna: nije promijenio status na Facebooku u "zauzet" i uvijek te drugima predstavlja imenom. Morat ćeš ga pitati, npr.: “Martina je jučer htjela znati jesmo li nas dvoje zajedno. Nisam znala što da joj odgovorim. Što ti misliš?” Ne daj mu da se izvuče nekim čudnim odgovorom. Ako ne ide drukčije, stavi ga na čekanje dok te javno ne prizna kao curu. A kad se to dogodi, uživaj! Stigla si na cilj!