Nikad nećeš pogoditi što dečki ne vole kod cura...

foto: Fotolia

Nemoj mu prigovarati na sitnicama!

Ti&On/ Nikad nećeš pogoditi što dečki ne vole kod cura...

Ruku na srce, dečki obožavaju cure. Bez njih bi bili izgubljeni u svemiru, ali neke ih ženske igrice ipak jaaako živciraju: posebno one kada očekujemo da nam čitaju misli...

75% dečki ne podnosi kad cure ne kažu direktno ono što žele. Oni žele komunicirati prema načelu “ravno pa u glavu”, a ne okolo naokolo. Cure često okolišaju jer žele da dečko sam shvati u čemu je stvar. No dečki mrze pogađati i čitati između redova. Ne samo da to mrze, već im to jednostavno ne ide. Evo koje im rečenice najčešće zadaju glavobolje i izazivaju nesporazume, svađe, a ponekad čak i prekide...

Fotolia 130378812 Subscription L

“Radi što hoćeš!” Zapravo ti uopće nije svejedno i ne želiš da radi što hoće. Želiš da te uključi u svoj život, a ne da sam odlučuje o svemu i dovede te pred gotov čin. Vjerojatno si već više puta ovako reagirala - iz inata. U takvim se trenucima cure često kao nekim čarobnim štapićem pretvore u razmažene klinke i postanu osjetljive mimozice. Na dečkima tada iskaljujemo bijes, a oni zapravo i ne znaju u čemu je problem. Ljuta si jer te je povrijedilo njegovo ponašanje? Onda mu to reci mirnim tonom umjesto da mu prigovraš.

“Pokazat ću ja njemu da super prolazim kod drugih dečki!” Flertaš s drugim dečkima da bi ga napravila ljubomornim? To može biti opasna igra. I tebi bi bilo grozno da njega vidiš s drugom curom, zar ne? I njemu je tako. Doduše, sasvim je ok ako se na nekom partyju pojaviš super sređena i odlično raspoložena. No bacati se drugim dečkima oko vrata nije baš neki potez. Nemoj pretjerivati! Mogla bi postići baš suprotno od onoga što želiš, na primjer da mu pukne film i otjeraš ga od sebe umjesto da ga privučeš u svoj zagrljaj. 

“Jana ima lijepu narukvicu...” Svakoj je curi jasno što si htjela postići ovom rečenicom. Mislila si: “Baš takvu želim dobiti od tebe za rođendan.” Nažalost, rijetki su dečki koji će shvatiti ovakve naputke. On će pomisliti: “Super za Janu”, a ne: “Zapamtio sam, razveselit ću te time prvom prilikom.” Zato nemoj više pokušavati nešto postići na ovakav način. Kad sljedeći put budete šetali gradom i razgledavali izloge, pokaži izravno nešto što ti se sviđa i reci: “Baš mi je ovo super, htjela bih si jednom tako nešto kupiti.” I pritom se slatko nasmiješi. Savršeno!

 “Ne, nije mi ništa” Naravno da nešto nije u redu, ali on bi to sam trebao primijetiti, zar ne? I, naravno, ne postavljati glupa pitanja kao: “Sve OK?” ili “Jesi dobro?” Cure često očekuju da dečki sami pokušaju skužiti u čemu je stvar. Možda neke cure i imaju sreće pa njihov dragi ima šesto čulo te će sam povezati dva i dva. Ali većina se djevojaka ne bi trebala pouzdati u sreću da će tako biti svaki put. Dečkima je uvijek lakše prihvatiti da je s curom sve u redu - ako ona kaže da je tako. Bez obzira na to je li on siguran u to ili nije - jednostavno mu se ne da svađati. Učinit ćeš uslugu i njemu i sebi ako mu sama kažeš što ne štima.

“Izgledam li debelo u tome?” Ovo pitanje prekriži iz svog vokabulara jer ne postoji pravi odgovor. Ako kaže ne, misliš da ti mulja. Ako malo zastane s odgovorom, još gore. A ako je dovoljno glup da ti stvarno kaže da izgledaš debelo, svijet ti se ruši. Ne dovodi ni njega ni sebe u ovakvu situaciju! Sumnjaš u sebe i zato tražiš njegovo odobravanje. Radije se zapitaj zašto si nezadovoljna i što možeš učiniti da to promijeniš! Naravno da ti dečko treba dati kompliment, ali sam od sebe. Ako mu se sviđaš, to će i učiniti.