Želim dečka!

foto: Fotolia

Možeš ga osvojiti!

Love/ Želim dečka!

Sve cure sanjaju o savršenim vezama kakve gledaju na filmovima. U tome uglavnom i jest problem! Tvoja su očekivanja nerealna i sasvim je moguće da si upravo zato još sama. Umjesto da prigrliš onoga sramežljivoga pjegavog dečka iz susjednog razreda, koji te već pola godine gleda kao boginju, još uvijek čekaš da u tvoj grad dođe Justin Bieber i baš tebe obori s nogu. Sigurno točno znaš kakav bi trebao biti tvoj dečko iz snova: zabavan, zgodan, velikodušan, vjeran, pažljiv... 

10 savjeta za veće šanse u ljubavi!

Digni se s kauča! Budeš li samo sjedila doma i jadikovala, sigurno nećeš nikoga upoznati. Nađi se s frendicama i radi stvari koje su ti zabavne. Tako ćeš automatski upoznati dečke koji imaju slične interese.

Ne otkrivaj sve! Čim nekoga upoznaš, nemoj odmah ispričati cijelu svoju životnu priču. Daj dečku priliku da sam nešto otkrije i bolje te upozna. Dečki vole osvajati cure koje su tajanstvene.

Budi otvorena prema novim stvarima! Nemoj se prisjećati loših iskustava kad se zaljubiš u novog dečka. Neka to bude novi početak, nemoj ga stalno uspoređivati s bivšim. Svaki je dečko drukčiji i zaslužuje priliku.

Nauči prihvatiti odbijanje! Neki te tip otkantao? Umjesto da kukaš, pokušaj to shvatiti kao novo životno iskustvo, a ne kao kritiku sebe. Postoji vjerojatno više razloga zašto među vama nije išlo. Pronađi objašnjenje koje će ti situaciju učiniti podnošljivom. To stvarno pomaže i uskoro ćeš biti spremna za novi flert.

Šalji prave signale! Držanje i stav tijela jako su važni kad upoznaš novog dečka, a mnoge cure to često zanemaruju. Glavu gore, grudi van i ramena natrag. Okreni se tijelom prema njemu, tako ćeš mu najbolje pokazati da si zainteresirana. Pogrbljena leđa pokazuju sramežljivost, a prekrižene ruke odbijanje.

Nasmij se na svoj račun! Cure koje sve shvaćaju ozbiljno i uvrijede se na svaku glupost naporne su, a dečkima nisu baš omiljene. Opusti se! Nasmij se ponekad i sebi. To pokazuje da imaš dobar smisao za humor i da si samouvjerena. Vježbaj s frendicama.

Misli na uspjehe! Kad kreneš na neki party, misli na nešto što si dobro odradila, npr. na odličnu ocjenu u školi, preuređenje svoje sobe... Zašto je dobro razmišljati o vlastitim uspjesima? To će te opustiti i zračit ćeš zadovoljstvom. A pozitivna je energija vrlo uočljiva.

Budi svoja! Ne glumi kako bi osvojila dečka. On se u tom slučaju neće zaljubiti u tebe, nego u osobu koju glumiš, a to dugoročno neće dobro funkcionirati. U startu je dobro naglasiti svoje dobre strane, ali pretvarati se da si nešto što nisi neće te daleko odvesti. Na kraju se uvijek sve otkrije.

Provjeri svoj styling! S curama napravi reviju svoje odjeće, složi kombinaciju koja ti najbolje stoji i naglašava tvoje prednosti. To je zabavno, a osim toga pomoći će ti da budeš sigurnija u sebe kad si u blizini dečka koji ti se sviđa.

Ne uspoređuj se s drugima! Ona ima veće grudi, uže bokove... Prestani se uvijek uspoređivati s drugim curama. Trebaš vjerovati u sebe. Nepotrebno razmišljanje o konkurenciji samo te može deprimirati.