Ne budi sramežljiva!

foto: Fotolia

Možeš pobijediti svoju sramežljivost!

Ti&Ti/ Ne budi sramežljiva!

Skupi snagu  i odvaži se napokon postati samouvjerena! Evo kako…

Nije sve uvijek crno! Čak i u trenucima kada si se možda osramotila pred hrpom ljudi, bolje je na stvari gledati s dozom humora nego smrtno ozbiljno. Zašto se za promjenu ne bi nasmijala svojoj gluposti ili nespretnosti? Vjeruj, to uopće nije teško, a i super djeluje na duševno zdravlje. Drugi put se nasmij zajedno s frendovima na svoje blamove, ponovi ih i napravi od cijele situacije show. Tako ćeš ispasti simpatična i duhovita. Tko se smije svojim glupostima, uvijek je cool i ne mora se brinuti da će ispasti luzer! 

Prvi korak! Baš zato što si poznata kao sramežljiva osoba, nemoj očekivati da će drugi vječno imati razumijevanja za tvoje strahove. Ponekad moramo preuzeti inicijativu, a ovo je definitivno problem u kojem ti nitko ne može pomoći osim tebe. Zato nemoj očekivati da će te frendovi stalno upoznavati s novim ljudima u društvu ili prenositi tvoje poruke drugima... Stisni zube i učini to sama - jednom zauvijek past će ti kamen sa srca i svaki idući put bit će puno lakše! 

Pokaži tko je zvijezda! Postoje trenuci kada je sramežljivost najbolje sakriti. No, umjesto da isti čas otrčiš kući i sakriješ se pod krevet, ti duboko udahni, broji do deset i nabaci osmijeh! Zamisli da si u tom trenu poznata zvijezda, priđi frendovima i srdačno ih pozdravi, a nepoznatoj ekipi pruži ruku i predstavi se. Vrijedi se malo žrtvovati jer ćeš šarmirati sve odreda!

Vježbaj pred zrcalom! Da bi nastupila samouvjereno pred drugima, morat ćeš malo i vježbati. Za to je najbolje koristiti zrcalo. Stani pred njega i pričaj kao da je pred tobom osoba s kojom se namjeravaš suočiti. Počni laganim pitanjima (primjerice: “Kako si?”, “Ideš li i ti u kino sutra navečer?” ili “Imaš li ideju kako ćemo prepisati matematiku?”). Sva ta pitanjca pomoći će ti da započneš razgovor. Zamisli da ti taj netko nakon odgovora postavi pitanje, pa mu daj odgovor. Ako se zbuniš, nemoj paničariti, duboko udahni i uz ispriku da nisi dobro čula, zamoli da ti ponovi pitanje.