Nauči reći pravu stvar u neugodnim situacijama!

U svijetu odraslih/ Nauči reći pravu stvar u neugodnim situacijama!

Prijateljičini roditelji, gunđavi profač, mama tvog dragog...  Situacije su koje znaju biti prilično neugodne, a sigurno ćeš se u njima naći. Evo kako ćeš sa svima izaći na kraj!

Starci tvoje frendice

Ako u njezinoj kući provodiš gomilu vremena, naravno da se želiš dobro slagati s njezinim roditeljima. No ako i dalje imaš osjećaj da te smatraju lošim utjecajem na njihovu miljenicu, pokušaj biti super ljubazna:
"Baš mi je lijepo kad sam kod vas, da vam pomognem oprati suđe ili iznijeti smeće?" I tako, malo po malo, nekoliko takvih pristojnih "ponuda" smekšat će i njihovo srce i osloboditi ih sumnji...

 

Problematični profač

Svi imamo jednog takvog. No i profe su samo ljudi i uglavnom se smekšaju ako im pokažeš poštovanje i interes za njihov predmet. Pitaj ga ovako:
"Oprostite, mogu li porazgovarati s vama o problemu koji sam imala prilikom pisanja zadaće? Naravno, kad budete imali malo vremena..." Zanimanje za njihov predmet i gradivo donijet će ti puno bodova, a vjeruj, biti i tebi od velike pomoći u učenju!

 

Mama tvog dečka

Naravno da ćeš s roditeljima svoga dragog biti super službena, barem u početku. No, ako želiš malo opušteniji ton, njegovoj mami možeš udijeliti neki kompliment na račun izgleda, kuhanja, bilo čega u čemu je njegova mama super ili u čemu se trudi - svaka mama to voli! Zato složi najslađu facu na svijetu i reci:
"Čula sam da radite super lazanje, morat ćete mi dati recept!" Svaki roditelj voli što više znati o osobi koja je zarobila srce njihovog miljenika/miljenice, stoga ju pokušaj razumjeti, a par komplimenata prekinut će onu neugodnu tišinu koja vlada među vama.

 

Maja Jeić