Nauči pravilno koristiti dezić!

Foto: Fotolia

Neke stvari o dezićima moraš znati...

Psss, psss.../ Nauči pravilno koristiti dezić!

Topli dani su nam stigli, i dezić je nezaobilazan saveznik svakoj curi. No znaš li pravilno njime baratati? Možda ti se to ne čini kao neka nauka, ali ipak prouči ove savjete...

* Nakon tuširanja, dobro obriši kožu i odmah nanesi dezić. Što dulje čekaš, to će njegov učinak biti manji: što je koža čišća, to je dezodorans učinkovitiji!

* Iako na njima piše da traju 24, 48 ili čak 72 sata, to baš i nije tako. Tijekom dana se znojimo i učinak dezića slabi. Zato ga tijekom dana treba nanijeti nekoliko puta. Prije nego što ponoviš nanošenje dezića, upotrijebi vlažne maramice kako bi uklonila znoj i bakterije.

* Ako imaš osjetljivu kožu, nemoj koristiti dezić koji u sebi ima alkohola jer takva sredstva mogu dovesti do iritacije kože. A dodatno crvenilo, svrbež i prištići pod pazuhom tijekom ljeta ti doista ne trebaju!

* Nanošenje dezića ne može zamijeniti tuširanje: dakle, kožu najprije treba dobro oprati pa tek onda nasprejati. Ako dezić pošpricaš na već oznojenu kožu, dobit ćeš kombinaciju mirisa dezića i ustajalog znoja, što i nije neka sreća...

*Dezić se nikada ne nanosi preko odjeće, već izravno na kožu. I ne zaboravi uvijek imati čistu majicu jer je totalno besmisleno čistu i namirisanu kožu "ugušiti" nošenom i oznojenom majicom. Fuj!