Ljubav u online svijetu...

Foto: Shutterstock

...ali, budi oprezna!

Traži se dečko/ Ljubav u online svijetu...

 

Pred dečkom koji ti se sviđa uvijek zamuckuješ ili pocrveniš kao rak? Zvuči poznato! Pokušaj se "digitalizirati": ponekad je lakše osvojiti dečka na društvenim mrežema nego uživo...

Već ti je netko zapeo za oko, promatraš ga tjednima, ali previše si sramežljiva da ga pozoveš na sudar? Iskoristi čari interneta! Ovdje flert možeš započeti puno opuštenije i dalje od znatiželjnih pogleda ekipe iz razreda. Samo budi oprezna, u prostranstvima interneta vrebaju i brojne opasnosti. Zato flert na društvenim mrežama ograniči isključivo na osobe koje već poznaješ u stvarnom životu. 

Poznaješ ga!
Živite u istom kvartu ili ste čak dobri prijatelji?

Čak i cure koje svog dečka iz snova poznaju i viđaju ga svaki dan znaju biti previše sramežljive da bi se upustile u pravi razgovor s njim. Ako si i ti u sličnoj situaciji, pokušaj online! Možda ćeš tamo biti hrabrija, nego kad jedno drugo gledate u oči!
* Dodaj ga na društvenim mrežama ako kojim slučajem još nisi i povremeno lajkaj njegove fotke. Naravno, ne pretjeruj s lajkovima i srcima u komentraima!
* Pošalji mu poruku u inbox na fjesu u vezi neke teme koja vam je zajednička. Sad nema škole pa pitanja o zadaćama ne dolaze u obzir, ali možeš ga pitati zna li postoji li u vašem kvartu neki ljetni sportski kamp za djecu (treba ti za mlađeg brata kao...). Ako se budete redovitije dopisivali, bolje ćete se upoznati.
* Kad primijetiš da je zainteresiran, usputno ga pitaj bi li volio da se negdje nađete da još malo prokomentirate neku temu okojoj ste razgovarali online i ako pristane na susret – na konju si! Idealno bi bilo da se nađete i provedete neko vrijeme u aktivnostima koje oboje volite: otići u kino, na vožnju biciklom, rolanje, bazen... izbjegavajte sjedenje u kafiću gdje postoji opasnost od neugodne tišine.


Znaš ga samo iz viđenja!
Često se zajedno vozite u busu ili šećete pse u istom parku, ali još nikada niste razgovarali?

Prvo ga moraš pronaći na društvenim mrežama! Imate zajedničke poznanike? Znaš kako se zove bar jedan od njegovih dobrih prijatelja? Pokušaj ga naći na njegovu profilu. Saznaj kako se zove pa ga potraži na Instagramu, Fejsu, Snapu...
* Kad ga uspiješ naći na Instagramu, možeš malo pročačkati po njegovom profilu a da te odmah ne skuži. Tako možeš saznati je li solo, imate li slične interese ili ste totalno različiti.
* A sad ovako: jesi li dovoljno hrabra? Onda prokomentiraj njegovu fotku porukom poput ove: "Zabavno. Slučajno sam naletjela na tvoju fotku. Zar se ti ne voziš često u busu broj 209?" Možda te skuži pa ti se javi. To bi u svakom slučaju bio jako dobar znak!
* Ako vidiš da je on fan nekog youtubera, sporta ili benda, raspitaj se malo i pa i ti počni lajkati objave celebova koje on prati. Tako ćeš mu sigurno upasti u oko. To je super način da preko zajedničkog hobija pronađeš put do njegova srca!

I još...
Najsavjeti za sigurno i zabavno online flertanje:
- Ljudima koje uopće ne pozanješ tvoj profil ne bi trebao biti vidljiv. Ako na Instagramu imaš javnu stranicu, na njoj NIKADA nemoj napisati svoj broj mobitela, adresu ili školu koju pohađaš.
- Pazi na lažnjake! Nažalost, puno je lažnih profila. Ponekad su u pitanju stariji muškarci ili ekipa iz škole koja te želi živcirati. Provjeri slike i prijatelje povezane s tim profilom da vidiš je li u pitanju stvarna osoba.
- Lajkaj fotke dečka koji ti se sviđa u pristojnoj mjeri. Ako stalno budeš bdjela nad njegovim objavama, moglo bi ga to početi živcirati ili bi mogao pomisliti da ga uhodiš.
- Na chatu uvijek budi iskrena. Ako kasnije dotičnu osobu upoznaš u stvarnom životu, laži o izgledu ili tvojim interesima jako će se brzo otkriti!
- Pregledaj svoju sliku profila. Prvi dojam jako je važan. Ako je na slici tvoja mačka, to je slatko, ali nitko zapravo ne zna tko si zapravo!