Ljubav na prvi pogled?

Foto: Shutterstock

Pogledi puno znače...

Otvori oči/ Ljubav na prvi pogled?

 Što dečko prvo primijeti na tebi i koliko ti njegovi pogledi mogu otkriti o njemu? Puno! Prouči tekst i - otvori oči!


Temeljito skeniranje

Na prvom ste dejtu, klecaju ti koljena i za njega si se super uredila. No što on zapravo gleda? Dečki skeniraju cure pogledom od glave do pete na poseban način

 Mada bismo željeli vjerovati da prvi dojam i nije tako važan, istina je okrutna: gotovo je presudan. I još nešto, dečki primjećuju sitnice pa to iskoristi za svoje ciljeve

1. Kontakt očima
Daleko od toga da dečki pilje curama samo u grudi! Istraživanja su pokazala da dečki najprije primijete tvoje oči i lice. Pritom im pogled najviše zapinje na značajkama koje na neki način strše - tattoo, piercing ili velike naušnice. Dakle, predrasuda da dečki ne primjećuju sitnice uopće nije točna.
Savjet: Diskretno si maskarom i olovkom istakni oči… Još sve začini nježnim pogledom i - bit će tvoj! Sigurno!

2. Uočljivi detalji
Dečkima prvo upadaju u oči detalji koji su im najbliži. Ako ruku ili glavu nagneš prema naprijed, njegov pogled past će upravo na taj dio tijela.
Savjet: Zgodnim modnim detaljem možeš privući njegov pogled točno na onaj dio tijela koji želiš naglasiti i koji smatraš lijepim. Poslužit će upadljiva kopča za kosu, zanimljiv gumb na jakni ili veliki sat.

3. Skeniranje tijela
Sada njegov pogled pada na tijelo od gore prema dolje. Nakon što je proučio tvoje lice, sada skenira tvoje grudi, ruke i bokove. Nakon toga njegov pogled klizi niz tvoje noge, a završava na cipelama. Ovaj pogled nije svjesno usmjeren, nego se događa posve spontano, neovisno o njegovoj volji! Vrlo je brz pa je moguće da uopće ne primijetiš da te tako pozorno promatra jer je skeniranje cijelog tijela gotovo za oko sekundu i pol! Točno je, dakle, da je prvi dojam važan!
Savjet: I ovdje vrijedi savjet da trebaš naglasiti svoje adute. Upadljiv uzorak hlača, cool natpis na majici ili minica usmjerit će njegov pogled baš onamo kamo želiš.

4. Vrući pogledi
Sada postaje zanimljivo! U posljednjoj fazi njegov pogled dospijeva na guzu, prepone i noge. No, naravno, nisu to požudni pogledi jer ne traju dulje od 0,3 sekunde, a osim toga, događaju se posve automatski! Njegov mozak stvara ukupnu sliku i registrira te kao atraktivnu curu. Nemoj mu poglede uzeti za zlo - shvati ih kao kompliment.

Ovako ti skeniraš dečke
Željela ti to ili ne, pri prvom susretu s nekim dečkom tvoj ga pogled skenira također za 1,5 sekundi. Pritom i ti njega nakon lica i tijela gledaš ravno u - trbušne mišiće! Ipak, spolne razlike postoje pa tako cure znatno dulje zadržavaju pogled na licu nego dečki.


Čitaj njegove misli!
Jesi li već primijetila da dečko s kojim razgovaraš gleda u određenom smjeru? Odgonetneš li kamo gleda, moći ćeš znati i što pritom misli!

* Gleda desno gore
Dečko pokušava slikovito predočiti ono što mu govoriš. Drugim riječima: sluša ono što pričaš i pokušava te shvatiti!

* Gleda lijevo gore
Ono o čemu ti govoriš njemu se već dogodilo i toga se sjeća. Drugim riječima: na istoj ste valnoj duljini!

* Gleda desno
Pokušava povezati zvukove s onim što pričaš. Možda upravo smišlja neku pjesmu. Drugim riječima: pretvorio se sav u uho!

* Gleda lijevo
Prisjeća se nekog zvuka, konkretne pjesme ili glasa koji ima veze s onim što govoriš. Drugim riječima: zna točno o čemu pričaš!

* Gleda desno dolje
Pripremi se za iskričave susrete! Tvoju priču povezuje s osjećajima i zvukovima! On je jako strastven dečko. Drugim riječima: rado bi te poljubio!

* Gleda lijevo dolje
Opa! Ono što mu govoriš ne shvaća u potpunosti ili ti ne vjeruje. Pita se što zapravo želiš od njega. Drugim riječima: imate problema u komunikaciji.


Voli me - ne voli me
Kad pri razgovoru gledaš dečka duboko u oči, možeš vrlo lako utvrditi koliko je zainteresiran za tebe

Gledaj u njegove zjenice
Povećavaju li se kad s njim razgovaraš, jako je zainteresiran!

Prati njegovo treptanje
Ako tijekom razgovora počne sve češće treptati, možeš mu slobodno uputiti zavodnički smiješak! Jako mu se sviđaš!