Ljetna ljubavna pravila... koja smiješ prekršiti!

Foto: Shutterstock

Opusti se i uživaj...

Ipak je ljeto!/ Ljetna ljubavna pravila... koja smiješ prekršiti!

Svježe si zaljubljena, ali ne znaš kako se trebaš ponašati na prvom spoju s dečkom. Opusti se! Ljeto je i sva stroga pravila padaju u more! Evo koje stroge ljubavne savjete ne trebaš poslušati...

 

Pravilo za kršenje br. 1: Nikada nemoj poduzeti prvi korak!

Ovo je potpuno besmislen savjet jer ankete pokazuju da je dečkima super kada im cure prilaze prve. Dakle, potpuno je u redu da preuzmeš inicijativu i pitaš ga želi li izići s tobom. Dečki su, naime, jednako sramežljivi i nervozni kao i cure. I oni se boje odbijanja. Osim toga, nemaš što izgubiti! Ako mu se sviđaš, oduševljeno će pristati. Ako te odbije, nemoj se previše živcirati - barem znaš na čemu si.

 

Pravilo za kršenje br. 2: Nema poljupca na prvom sastanku!

Odmah zaboravi ovo pravilo. Možda je poljubac na prvom spoju bio zabranjen za tvoju baku, ali ta su vremena, na sreću, prošla. Ako se vaš spoj zaista dobro odvija i između vas frcaju iskre, tada je poljubac na rastanku šlag na torti. Ne moraš se bojati da će te nakon jednoga malog poljupca odmah smatrati lakom curom. Ipak, to ne znači da biste odmah trebali ići dalje. Ako ti, ohrabren tvojim nježnostima, odmah gurne ruku pod majicu jer dečki često ne znaju stati na vrijeme, lupni ga po prstima i reci: "Hej, imamo još puno vremena, zar ne?" To će razumjeti - i još se više zatreskati u tebe.

 

Pravilo za kršenje br. 3: Račun uvijek plaća on!

I ovo je pravilo prilično zastarjelo. Tko inzistiraš na samostalnosti, moraš preuzeti i posljedice, a to znači da ćeš katkad platiti račun. Najpoštenije bi bilo da podijelite troškove. Naposljetku, vjerojatno i on ima jednako velik, tj. malen džeparac kao i ti. Ako on pak odlučno ustraje u izigravanju džentlmena, možeš mirno popustiti i ne moraš misliti da mu zbog toga nešto duguješ! Možeš na sljedećem spoju ponuditi da platiš, npr. karte za kino.

 

Pravilo za kršenje br. 4: Moraš glumiti hladnoću!

Ne, to ne bi trebala raditi! Ako si ga osvojila, možeš mu slobodno pokazati koliko si sretna što si s njim. Psihološki trikovi i glumatanje kod dečki ne pale, i to iz vrlo jednostavna razloga: dečki baš nisu dobri u čitanju misli i ne shvaćaju tvoje skrivene poruke! Samo ćeš ih učiniti nesigurnima ako pred njima izigravaš nedohvatnost. Mogao bi pomisliti da ti se ne sviđa i povući se, a to baš ne želiš, zar ne? Olakšaj situaciju i sebi i njemu i pokaži otvoreno svoje osjećaje!

 

Pravilo za kršenje br. 5: Ne smiješ prva nazvati!

Odlično pravilo! Radije ćeš satima buljiti u mobitel i očajnički se pitati zašto ti se još nije javio nego ga nazvati i reći mu koliko si uživala s njime na spoju. Samo hrabro! Dečki vole samopouzdane cure. Nemoj se živcirati ako bude otresit. Dečki ne telefoniraju s jednakim užitkom kao cure. Možeš mu poslati jedan slatki SMS. Ali oprez: SAMO JEDAN! Gomila SMS-ova mogla bi ga prestrašiti...

 

Pravilo za kršenje br. 6: Ne smiješ prva reći "Volim te"!

Tu vrijedi samo jedno pravilo: slobodno mu to reci ako zaista tako misliš! Bilo bi blesavo čekati da on to učini prije tebe samo kako ti ne bi bilo neugodno. I nemoj biti tužna ako ti odmah ne odgovori "I ja tebe". Možda mu jednostavno treba vremena da sredi svoje osjećaje. Nemoj svojom ljubavnom izjavom činiti pritisak na njega - ne zaljubljuje se svatko u istom trenutku. Daj mu vremena...

 

Pravilo za kršenje br. 7: Budi nedostupna!

Dečko tvojih snova nazove te i želi da iziđete, a ti izmisliš da nemaš vremena iako bi se zapravo voljela naći s njime. Ne zvuči li to totalno glupo? Zacijelo si već čula da ta taktika čini cure zanimljivijima dečkima. Ali razmisli na trenutak: zar to nije totalna glupost? Ako imaš priliku naći se s njim, zašto bi to propustila? Prekrši ovo pravilo! Ako želiš vezu koja se temelji na povjerenju, budi iskrena! Samo ako te nazove u zadnji čas i čini ti se da si mu drugi izbor, tada ne bi smjela plesati kako on svira. Ali ako ga želiš vidjeti - što čekaš?

 

A ovih se pravila strogo pridržavaj:

* Pokaži mu da ti se sviđa, ali ne teroriziraj ga mobitelom. Stalni pozivi i SMS-ovi brzo će ga početi živcirati.

* Nemoj se raspitivati o njemu među njegovim frendovima! Ako želiš znati što misli o tebi, radije ga sama pitaj. Ako pomisli da ga špijuniraš, pobjeći će!

* Ne pričaj mu o svome bivšem! Ne bi bilo dobro da pomisli da još uvijek nešto osjećaš prema tom tipu.

* Ne ispituj ga o privatnim stvarima, poglavito o prošlim ljubavima. Pričekaj da ti sam započne govoriti o tome (sigurno ni ti ne želiš da te netko ispituje, zar ne?)