Kojih 10 pravila moraš usvojiti da bi postala popularna?

foto: Fotolia

Nešto se promijenilo: odjednom se svi žele družiti baš s tobom!

Miss popularnosti/ Kojih 10 pravila moraš usvojiti da bi postala popularna?

1. Reci DA!

Nikada ne znaš na kojem ćeš mjestu upoznati ljude s kojima bi se mogla odlično složiti. Zato, kad god te netko nekamo pozove - bilo da se radi o tulumu, izletu ili običnoj šetnji - pristani! Želiš li upoznati novo društvo, najgore što možeš učiniti jest - ostati doma!

2. Stigni na vrijeme!

Kašnjenje na dogovor mana je koju nitko ne voli. Zakasniš li, time pokazuješ da si sama sebi važnija od društva s kojim si dogovorila sastanak. Zato se uvijek potrudi da stigneš na vrijeme i svi će te zbog toga voljeti!

3. Miriši na vaniliju!

Čak su i znanstvena istraživanja pokazala da nježan miris vanilije privlači ljude i stvara pozitivnu atmosferu oko osobe koja ga nosi na sebi. Što još čekaš - želiš li oko sebe roj novih faca, trk u najbližu parfumeriju!

4. Ostavi dojam!

Prije nego što uđeš u kafić ili bilo koju drugu prostoriju gdje te čekaju novi prijatelji, zastani na sekundu. Uspravi se, opusti mišiće lica i pomisli na nešto zabavno. Tako ćeš automatski djelovati sretno, a time i pristupačno! 

5. Budi pozitivna!

Pobrini se da kukanje i jadikovanje o svakodnevnim  problemima ostaviš kod kuće. Iako je raspravljanje o problemima čest povod za razgovor, budeš li neprestano prigovarala, svi će malo-pomalo pobjeći od tebe. 

6. Započni brbljati!

Naravno, ne mislimo na širenje tračeva o frendovma koji stoje tri metra od tebe. No slobodno potegni razgovor o svojoj omiljenoj zvijezdi ili o nečemu što se baš tih dana značajano dogodilo u tvome mjestu… 

Fotolia 136094930 Subscription XXL

7. Nauči slušati!

Kad netko drugi govori, ne upadaj u riječ! Najpopularniji u društvu nisu oni koji su najglasniji, već oni koji znaju slušati! Osoba koja ti se obraća tada ima osjećaj da je važna i u tvome joj je društvu ugodno. Zato, jezik za zube i naćuli uši!

8. Ostvari bliskost!

Kad s nekime razgovaraš, s vremena na vrijeme ubaci u razgovor ime te osobe - kad se nekome obraćaš imenom, daješ do znanja da uživaš u razgovoru i da si usredotočena na osobu ispred sebe!

9. Budi uvijek iskrena!

Nikada ne obećavaj ono što već unaprijed znaš da nećeš moći održati. Svaki se plan katkad može izjaloviti, no budeš li stalno ljude ostavljala na cjedilu, osjećat će se iznevjereno i razočarano. Bolje je biti sasvim iskren otpočetka.

10. Oslobodi se straha!

Sasvim je prirodno osjećati zabrinutost da ti se nitko neće pojaviti na tulumu ili da će svi prasnuti u smijeh kad ti počneš o nečemu govoriti. No takve stvari ne treba uzimati previše k srcu. Pokušaj na sve gledati s malo vedrije strane i zapamti - ne moraju ti baš svi biti super prijatelji!