Koja je tvoja ljubavna dijagnoza?

Foto: Fotolia

Tvoj životni ljubavni film već se polako prikazuje... koju je ulogu sudbina tebi dodijelila?

Tvoja "ljubavna" uloga/ Koja je tvoja ljubavna dijagnoza?

 

Ljubavni su putovi vrlo zamršeni... i svatko se od nas drugačije snalazi na njima. Neke cure padaju na slatke riječi, neke pak ništa ne može oboriti s nogu, neke su sretnije same, a neke ne mogu bez svog princa zaštitnika... Znaš li kojoj skupini ti pripadaš? Pročitaj sljedeće izreke i razmisli koja te od njih najbolje opisuje, a zatim prouči kakvu ulogu igraš u svojoj životnoj ljubavnoj priči...

*"Padam samo na ljubav na prvi pogled!"
Kao svaka nepopravljiva romantičarka, i ti neprestano lebdiš u oblacima: ljetni zalazak sunca na pješčanoj plaži, ti šećeš psa, a on trči. Odjednom vam se pogledi susreću i... netko je gledao malo previše romantičnih komedija! Lijepo je kad se nekomu dogodi takva fatalna privlačnost, ali takve se situacije u stvarnom životu ne sreću prečesto!

Ti si... Sanjalica
Ti zaista živiš u svijetu prekrasnih maštanja. No čak i ako ljubav ne plane na prvi pogled, uvijek postoje onaj drugi i treći koji mogu biti jednako fatalni. Znaš i sama da katkad romantični osjećaji izrastaju iz prijateljstva, a za to je potrebno puno druženja i razgovora! I koliko god misliš da kužiš dečke, nikad ne možeš sto posto znati što se događa u njegovoj glavi. Dok si ti uvjerena da je njemu na pameti samo nogomet, on možda samo razmišlja o tome kako da te poljubi.

*"Uvijek se zaljubim u pogrešnoga!"
Ne znaš pronaći normalnog dečka i točka! Uf, pa nije valjda tako strašno: svatko je od nas u životu naletio na ljubavnu nagaznu minu. No ako ti se to događa prečesto, onda nije problem u frajerima, nego u tebi jer tražiš ljubav ondje gdje je nema.

Ti si... Kamikaza
Poznato je da povučenije cure čeznu za frajerima koji su zaljubljeni u sebe, a partijanerice potiho maštaju o sramežljivku koji će im gugutati i maziti ih. A na kraju sve završe s onim pogrešnim, kao da baš namjerno srljaju u katastrofu. No ima lijeka... Napravi popis osobina svojih dosadašnjih dečki i pogledaj koja se od njih ponavlja. Pri odabiru idućeg dečka pokušaj svjesno izbjegavati upravo onu koja te je dosad hipnotički privlačila, a zapravo je loša za tebe. 

*"Kad sam zaljubljena, zanijemim!"
Glavna si frajerica u svom društvu i svi obožavaju izlaziti s tobom jer si ti jamstvo da provod neće biti dosadan. Ali kad vidiš tipa koji ti se sviđa: nastane muk! Kao da te netko isključi iz struje ili ti izvadi baterije. Nemaš pojma zbog čega, ali tada se iz dežurne brbljavice u trenu pretvaraš u ribu, a brzopotezne fore koje inače bacaš iz rukava zaboraviš u djeliću sekunde!

Ti si... Mumija
Čak i ako se jednoga dana znanstveno dokaže da su dečki s Marsa, a cure s Venere, dok smo na ovome planetu, svi udišemo isti zrak. Dakle, opusti se jer mnoge vjerojatno muči isti problem kao i tebe. Tipovi zbog kojih postaješ mrtvo puhalo možda su i sramežljiviji od tebe. Zato zažmiri, hrabro gukni koju riječ i uživaj u posljedicama!

*"Ne mogu bez rizika!"
Tko ne riskira, ne profitira! Nije to samo prazna izreka starih mudraca, nego čista istina koja se već mnogima izjalovila, nekima isplatila, a tebi je životni moto! Dobro znaš da, kad upoznaš nekoga tko ti se sviđa, ne smiješ ostati postrani šuteći, jer će ti on tako uvijek ostati nedostupan, a ti nećeš znati što si propustila.

Ti si... Avanturistica
Uvijek uspiješ stisnuti zube i napraviti prvi korak prema svojoj novoj potencijalnoj avanturi jer znaš da ti se mogu dogoditi super stvari! Ali i ne moraju. Zato se to zove rizik i toga si potpuno svjesna. Dakle, na dobru si putu da nešto postigneš čak i ako to ne bude otprve! Voliš riskirati i ne smeta ti povremeni odbijanac! Samopouzdanje ti je čvrsto, a stavovi kameni. Postoji li išta privlačnije?

*"Bolje mi je samoj!"
Toliko si puta u životu doživjela razočaranje da si napokon zaključila kako se ljubavne patnje ne isplate i da ćeš si uštedjeti dosta živca i suza ukopaš li se u svoj solo status. Odustala si od odmjeravanja svakog dečka na cesti i više ti ne pada na pamet da makneš prstom kako bi se dokopala neke dosadne ljubavne veze!

Ti si... Solo igračica
Dok ti zamaraš svoju lijepu glavicu depresivnim filozofijama o samoći i tuzi, Gospodin Savršeni mogao bi prohujati pokraj tebe, a da ga i ne primijetiš.... Netko ti je već trebao reći da se ljubav ne događa po narudžbi. To je kao i u shoppingu: kad želiš kupiti običan crveni pulover, odjednom ga nema nigdje u državi! A čim digneš ruke od potrage, ukaže se u prvoj prodavaonici iza ugla. Ironično, zar ne? E, pa ljubavne su priče otprilike takve...

heart love GIF

 

*"Ne dam svoju slobodu!"
Ako naletiš na posesivnog dečka, zbrisat ćeš dok kažeš keks! Ti jesi za vezu, ali bilo kakva prevelika obaveza baca te u očaj i tjera u bijeg. Tvrdiš da je u zdravoj vezi normalno da svaka strana ima malo svoje slobode: jer dečkima treba muško društvo s kojim će razgovarati o komadima, Ligi prvaka i novoj liniji trkaćih automobila, dok ti i tvoje cure ne možete bez svojih pidžama-partyja, shoppinga i ogovaranja komada.

Ti si... Neovisna
Kad se upustiš u ljubavnu vezu, odmah bi na početku trebala definirati neke sitnice kao što je što je "vrijeme za sebe", kad ti to već toliko znači! Ako ti dečko već od prvog dana prigovara zbog svakog telefonskog razgovora s frendicom, a k tomu mu još idu na živce svi tvoji hobiji i interesi, naletjela si na trulu jabuku! Ali to ti ne trebamo ni govoriti, ti takvog vjerojatno nećeš ni pogledati. Bez povjerenja nema zajedničke budućnosti!

*"Uvijek ga pokušavam promijeniti!"
Kad ti se neki dečko svidi, već nakon nekoliko dana možeš nabrojiti bar deset njegovih mana. I jasno, sebi daješ zadatak da ih što prije "ispraviš". Zašto bi uopće htjela promijeniti dečka koji ti se sviđa? Jer, ako ne pati od teškog slučaja nevjere ili neke slične dijagnoze, on je upravo ono što si i htjela!

Ti si... Odgajateljica
Biti s nekim ne znači samo uživati u njegovim dobrim stranama, nego treba moći izići nakraj i s lošima. Zamisli da od mačo-tipa koji ti se svidio napraviš mekušca i papučara - iskreno, bi li ga više uopće htjela? Stani malo na loptu! Različitosti se privlače, a različiti karakteri nadopunjuju! Nasuprot parovima koji se uvijek slažu u svemu, vama barem nije dosadno. Osim toga, nakon male svađe slijedi slatka pomirba...