Kad mu je vrijeme za crveni karton?

foto: Fotolia

Ipak, postoje neke granice lijepog ponašanja...

Ljubavne muke/ Kad mu je vrijeme za crveni karton?

Ne sviđa ti  se njegovo ponašanje? Ako je riječ o manjim pogreškama, razmisli još jednom. No ako je stvarno prešao granicu, vrijeme je da mu kažeš  “Zbogom”…

Kritizira te!!! Malo zadirkivanja i simpatičnog provociranja katkad može biti slatko. To možda radi u svrhu flerta ili zabave. No ako ti on stalno i zbog svega prigovara, ako omalovažava svako tvoje mišljenje i kritizira svaki tvoj potez, to je naporno i prilično pogubno za tvoje samopouzdanje. Zahvali mu na druženju i poželi mu ugodan nastavak života – bez tebe!

Ne poštuje tvoje granice! Ako si ti odlučila da nije još vrijeme za velike intimnosti, a on konstantno navaljuje i traži od tebe da mu na taj način dokažeš svoju ljubav, ne razbijaj više glavu: iste sekunde mu pokaži da ti netko tako sebičan ne treba u životu. Da mu je stalo do tebe, uzeo bi u obzir i tvoje osjećaje, a ne samo svoje.

Pokušava te kontrolirati! On želi da sve svoje slobodno vrijeme provodiš samo s njim, odlučuje kakvu ćeš odjeću nositi ili s kojim prijateljicama se smiješ družiti… To nije ljubav. On je samo opsjednut kontrolom i ponaša se prema tebi kao da si neka njegova stvar. Doviđenja po kratkom postupku!