Kad među frendice stane dečko!

foto: Fotolia

Nekad nerazdvojne, sada...

Bff frka/ Kad među frendice stane dečko!

Još jučer ste bile kao prst i nokat, a danas više ne zna ni tvoj broj moba – i sve to zbog NJEGA! Otkako je tvoja frendica našla dečka, više ništa nije kao prije… Tvoja je frendica našla dečka, zaljubila se preko ušiju i sad te zanemaruje! Nije lako gledati kako gubiš frendicu s kojom si dijelila i dobro i zlo. I to sve zato što se jednog dana pojavio ON. Jupi! Bravo za nju, no za tebe situacija nije baš blistava. Otkako je on ušao u njezin život, posve je zaboravila na tebe. Dogodilo se ono čemu si se najmanje nadala - on je uspio ugroziti sve što ste stvarale godinama. Imaj na umu da je cijela ta situacija sasvim prirodna i događa se mnogima. Ako ste tvoja naj frendica i ti dopustile da jedan dečko bude važniji od vašeg prijateljstva, onda je krivnja na vama. No, ako jedna od vas nađe dečka, to naravno ne mora značiti i kraj vašeg prijateljstva: razmisli malo, kad bi to bilo tako, tada ni jedna cura koja ima dečka ne bi imala prijateljice, zar ne? No i ti i ona morate se potruditi da biste sačuvale ono što ste godinama stvarale. I ne brini se, s vremenom ćeš se naučiti nositi s frustracijom koju osjećaš dok je ona s njim. I ne, nije te ostavila, samo se zaljubila...

Kako se osjećaš?
Moraš znati da imaš potpuno pravo osjećati se pomalo zavidno, zanemareno i iskorišteno. Očekivano je da te nova životna situacija izluđuje i da ti nije nimalo drago što je tvoja frendica stavila dečka, kojeg do jučer nije niti znala, ispred tebe, svoje najbolje frendice.Također, moguće je da se počneš pitati zašto ti nisi ta koja ima dečka - to bi moglo još više potaknuti ljubomoru koju ionako već osjećaš. No sva ta stanja kroz koja prolaziš potpuno su normalna i ne moraju te brinuti jer nisi loša prijateljica ako se sada tako osjećaš. Uostalom, povrijeđena si i bojiš se da ćeš izgubiti BFF zauvijek. Vidjet ćeš, doći će dan kad ćeš se moći veseliti zbog njezine sreće.

Što se događa s njom?
Kad se zaljubimo, bez obzira na godine i je li to prva, druga ili peta ljubav, osjećamo se prekrasno! U tom ljubavnom balonu u koji uđemo jednostavno više ne mislimo ni na što i ni na koga osim na svoju ljubav… Naravno, to se onima koji su povrijeđeni ne čini nimalo utješno, ali i zaljubljenost ima rok trajanja! Već nakon mjesec, dva dana, zaljubljenost će popustiti i kod tvoje BFF. Malo pomalo i ona će se sa sedmog neba vratiti natrag na Zemlju pa će i komunikacija s njom postati lakša. Uostalom, vjerojatno si i sama svjesna da postoji vrlo mala mogućnost da je tvoja frendica baš u tom dečku našla ljubav za sva vremena, pa čak i da jest, i dalje ćeš joj ostati najfrendica. Malo se strpi, posveti sebi, drugim ljudima i interesima i ona će ti se vratiti, a tada je dočekaj s velikim osmijehom i širom otvorenih ruku!

Što trebaš učiniti?
Najbolje bi bilo kad bi iskoristila prvu priliku koja ti se ukaže i objasnila frendici koliko ti znači i nedostaje. Reci joj i koliko te boli kad ti ne odgovori na porukicu ili otkaže dogovoreni sastanak. No pazi da je kritikama ne bi još više udaljila od sebe. Budi nježna, jer je ona sada sigurno glavom u oblacima i jedino misli na NJEGA. Tebi to sigurno nije po volji, no stvari su takve kakve jesu i moraš pokazati razumijevanje za njezinu vezu i dečka ako je ne želiš izgubiti. Zato bi bilo najbolje da prije takvog razgovora smisliš neko rješenje koje bi zadovoljilo i tebe i nju. Primjerice, predloži da se vidite jednom tjedno uvijek u isto vrijeme, recimo ponedjeljkom nakon škole kako bi ti ispričala kako je provela vikend s dečkom… A kad dođe “dan D” - dan njezina prekida s dečkom - budi tu za nju, budi joj rame za plakanje i nikako, ali nikako nemoj izgovoriti ono “Rekla sam ti…” ili “Sad sam ti i ja dobra…”