Jesi li predobra? Vrijeme je da se zauzmeš za sebe!

Foto: Fotolia

Pripazi da te ne iskorištavaju...

Provjeri/ Jesi li predobra? Vrijeme je da se zauzmeš za sebe!

Dobro je biti ljubazan, ali kad si predobra, drugi odmah pronađu načina da te iskorištavaju... Provjeri trebaš li se malo pooštriti...

* Uvijek otkažeš svoje planove kad je netko u nevolji!

Spremila si se za dejt, ali u tome trenutku zove te prijateljica koja treba tvoju pomoć. Odmah otkažeš svoj plan i odeš prijateljici. Super, ali ako ti uvijek otkazuješ svoje planove da pomogneš drugima, a njima se živo fućka za tebe pa svoje dogovore nikada zbog tebe ne otkazuju, to je znak da te iskorištavaju.

* Kada se tebi i frendici sviđa isti dečko, uvijek se povučeš!

Situacija koja je uvijek koma! Jedna od vas uvijek mora ostati povrijeđena, i to si obično - ti! Ako si zaista uvijek ta koja će tuđe želje staviti ispred svojih, znači da se ne znaš izboriti za sebe.

* Prijateljima baš uvijek radiš usluge!

Ako su zamolbe tvojih prijatelja postale poput obveza koje moraš ispuniti, trebaš znati da to neće dobro završiti. Lijepo je nekome tu i tamo napraviti uslugu, ali ako ti isti prijatelji nikad ništa ne učine za tebe, znači da im nisi prijateljica, već samo sredstvo kojim dolaze do nekog cilja...

 

Dakle: ako si se pronašla u nekoj od situacija, vrijeme je da nešto promijeniš. Naravno, ne moraš se pretvoriti u vješticu, ali pokušaj jednom reći naglas što te smeta: nitko neće promijeniti svoje ponašanje sam od sebe, ali ako digneš svoj glas i zauzmeš stav, to bi moglo imati učinka. I ne brini se, i dalje ćeš biti dobrica... Ali ćeš se naučiti i izboriti za sebe, i vjeruj, bit ćeš sretnija.