I biti singl je baš super!

foto: Fotolia

Možeš uživati iako nemaš dečka...

Budi cool!/ I biti singl je baš super!

Tvoje frendice su u nekim vezama, a ti nikako da pronađeš svoga princa. Ne očajavaj, nego iskoristi vrijeme dok ga imaš na pretek!

Započni (i završi) neki projekt! Odaberi neku aktivnost koja će ti oduzeti vrijeme, ali će te i zabaviti kao što je na primjer preuređenje vlastite sobe ili šivanje haljine. Isplaniraj što ćeš i kako raditi i onda svu svoju energiju uloži u realizaciju svog projekta. A kad završiš, propisno se nagradi!

Budi dobra prijateljica! Ne mora se sve uvijek vrtjeti oko tebe. Druži se malo više sa svojim muškim prijateljima i pomozi im ako imaju problema s curama, tvoje će im žensko mišljenje biti jako važno. Bit će ti zahvalni i jednog dana možda uzvratiti na isti način. A tko zna, možda te netko od njih počne gledati i iz nekog novog kuta… 

Nauči nešto novo! Svladaj sve cake Fotoshopa, nauči govoriti grčki ili postani stručnjak za pripremu domaćeg sladoleda! Imat ćeš novu vještinu kojom ćeš se moći pohvaliti frendicama, ali i onome tko te prvi pozove na dejt!

Ako se nađeš u nekim glupim situacijama...

Katastrofa  grupnog izlaska!
Problem: Cijela tvoja ekipa nađe se u subotu navečer na kuglanju i svi se super zabavljate, a onda odjednom skužiš da su svi u parovima - osim tebe. I da se jedino ti nemaš s kim poljubiti kad srušiš sve čunjeve.
Rješenje: Ako možeš, uvijek povedi sa sobom frendicu ili frenda koji je isto tako solo pa se nećeš osjećati kao jedini uljez u ekipi! Ako to nije izvedivo, ništa zato, nastavi se zabavljati i malo bolje prouči koji su parovi pristupačniji za druženje s “trećim kotačem”.

Ljigava pitanja!
Problem: Dosadnjaković s kojim pohađaš tečaj španjolskog namjesti najgluplju facu koju može pa te pita “Kako to da je tako prekrasna Chica još uvijek el solo?”
Rješenje: On vjerojatno nema loše namjere, ali ti takvu upadicu doživljavaš kao neku vrstu uvrede. Odgovori mu da još uvijek nisi srela dečka za kojeg misliš da bi bio dovoljno dobar za tebe. Možda ćeš ispasti malo umišljena, ali bar ćeš ga se riješiti! 

Plesne dileme! 
Problem: U školi se organizira ples, a ti si solo. Zato nisi baš sigurna kako da se ponašaš kad krenu laganice ili kad se ostali počnu ljubakati u kutu dvorane... i trebaš li uopće ići na ples?
Rješenje: Naravno da trebaš ići! Uvijek možeš povesti susjeda ili frenda koji nema curu - iako to ne znači da se s njim moraš stiskati za vrijeme sentiša. Dok svira lagana glazba, možeš otići u WC i popraviti šminku. A možeš se i dobrovoljno javiti te pomoći oko organizacije plesa tako što ćeš cijelu večer biti zaokupljena brigom oko CD-ova, čaša, grickalica… i nećeš niti skužiti da si solo!