Frendica vs. dečko: možeš li imati oboje?

Foto: Fotolia

Bile ste nerazdvojne dok se nije pojavio ON...

Ne slažu se.../ Frendica vs. dečko: možeš li imati oboje?

Vas dvije ste kao prst i nokat, i svaki slobodan trenutak pokušavate provesti zajedno. A takav se bliski odnos može poprilično poremetiti kad u tvoj život jednog dana uđe ON. Čak i ako bi u početku najradije po cijele dane bila s njim, znaš da ne smiješ zaboraviti svoju prijateljicu jer je ne želiš izgubiti. A ona baš i nije najsretnija, ti se osjećaš "rastrgano" između njih dvoje...

Ima načina da u ovoj priči na kraju svi budu sretni. Evo kako…

 

 

♥Zašto se ona i on ne slažu?

Ti si presretna jer imaš super dečka i nabolju frendicu na svijetu i, umjesto da sada sve bude savršeno, njih dvoje počinju režati jedan na drugoga. Zašto je to tako? Kao prvo, kad si tek na početku veze, vjerojatvno ćeš svoga novog dečka gledati kroz ružičaste naočale i govoriti sve najbolje o njemu. A onda, kad jednom zaboravi odgovoriti na tvoj SMS, ili kad otkaže dogovor zbog tekme s dečkima, ti ćeš ga opravdavati, a ona će mu to zamjeriti i odmah će pomisliti da on nije dovoljno dobar za tebe.

Osim toga, ona ga može doživljavati i kao prijetnju vašem prijateljstvu pa može osjetiti ljubomoru i posesivnost prema tebi. Nemoj se začuditi ako se odjednom počne ponašati previše zaštitnički prema tebi. A tvoj novi dečko vjerojatno je prestravljen odnosom koji vas dvije imate i sigurno se boji da prema njemu nikad nećeš osjetiti takvu vrstu bliskosti, što je donekle i točno.

 

 

♥Pazi na ravnotežu!

Prije nego što počneš njoj ili njemu prigovarati da se žale bez razloga, dobro razmisli o svome ponašanju i ima li netko od njih možda pravo. Zbog zaljubljenosti možda i ne uviđaš koliko zaista možda zapostavljaš prijateljicu. Napravi neki plan i odvoji vrijeme za druženje s dečkom, ali i vrijeme koje će biti rezervirano samo za tvoju BFF. Ako planiraš neko zajedničko druženje, prvo razgovaraj s njima i, ako oni nisu baš za tu opciju, nemoj forsirati. Doći će vrijeme kad će to netko od njih predložiti...

 

 

♥Čitaj njihove znakove!   

Malo je vjerojatno da će frendica doći pred tebe i otvoreno ti reći da joj se ne sviđa tvoj dečko. Isto vrijedi i za njega. Što smo s nekim bliskiji, to nam je teže otvoreno priznati svoje osjećaje. No to znači da po njihovu ponašanju ne možeš “nanjušiti” kakvo mišljenje imaju jedan o drugome.  Ignoriraju li jedno drugo kad se nađu u istom društvu? Mijenja li ona temu kad počneš pričati o njemu? Pita li te on ikad išta o njoj? Sve su to prilično dobri pokazatelji da se baš i ne obožavaju. A kad ti znakovi postanu još jasniji (na primjer, ako te ona pita "Što uopće vidiš u njemu?" ili ako on ne prihvati njezin zahtjev za prijateljstvom na Fejsu), tad možeš biti sto posto sigurna da se međusobno ne podnose.

 

 

                                                               

 

 

 


 

I ne zaboravi: Imaš pravo na oboje!

Prije nego što pomisliš da se nekoga moraš riješiti iz svoga života, shvati da imaš pravo i na prijateljicu i na dečka, pa čak i ako se oni međusobno ne slažu. Zamoli ih da svoje mišljenje o drugim ljudima zadrže za sebe, osim ako ga izričito želiš čuti. Ako je taj dečko savršen, kao što ti se čini, i ako je ona najbolja prijateljica na svijetu, ostat će uz tebe čak i kad doneseš odluku s kojom se oni ne slažu. No ako te bilo tko od njih počne ucjenjivati da trebaš prekinuti druženje s onim drugim, ta osoba tada definitivno nije vrijedna tvoje pažnje. Nitko ne kaže da se njih dvoje moraju voljeti, no na uvažavanje i toleranciju trebali bi pristati - ako te vole kao što tvrde.

Sretno!