Evo kad je ljubav ipak zabranjena...

Foto: Fotolia

Slomljeno srce i nije baš neka fora...

Voliš ga, a ne smiješ?/ Evo kad je ljubav ipak zabranjena...

Zaljubila si se u dečka kojeg bi, ruku na srce, trebala izbjegavati u širokom luku? Uf! Možeš li ipak prepoznati opasnost i izbjeći slomljeno srce?

Je li u ljubavi, kao što se kaže, doista baš sve dopušteno? Nekada je OK ljubavi dati šansu, ali ipak postoje situacije u kojima je možda bolje ne igrati se vatrom. Evo koje su ljubavi zabranjene i u kojim sve situacijama trebaš dooobro razmisliti...

 

 

♥On je dečko tvoje najbolje frendice!
Ova je situacija stvarno škakljiva: tvoja frendica ima novog dečka s kojem se i ti odlično slažeš. Do sada si ga uvijek viđala u nekoj opuštenoj atmosferi, pred njim nisi morala glumiti jer je već bio zauzet. No onda se dogodilo! Već dobro znaš kakav je kad je u vezi - i baš ti se čini da bi lako mogao biti i tvoj dečko! Uf…

No zapamti: dečki dolaze i odlaze, ali pravo prijateljstvo traje zauvijek. Osim toga, prvo i osnovno pravilo je da dečka najbolje frendice ne smiješ dirati. Kako bi se osjećala da ona tebi ukrade dečka? Grozno, zar ne? Naravno, tužna si i zbunjena zbog svojih osjećaja, zato bi bilo najbolje izbjegavati susrete s njim i s frendicom se družiti nasamo! Moraš znati tko ti je važniji: on ili tvoja najbolja frendica s kojom si već toliko toga proživjela.
Možeš pokušati jedino i isključivo ako ti ona otvoreno i iskreno kaže da ne bi imala ništa protiv da izađeš s njezinim bivšim.

 

♥On je puno stariji od tebe
Ljubav baš i ne pita za godine. Totalno si se zatreskala u starijeg brata svoje frendice. On je tako zreo i pametan. Kraj njega svi dečki tvojih godina, koji smišljaju glupe fore o prištićima i velikim stražnjicama, djeluju kao razmažena derišta. On je već svoj čovjek, ne treba starce pitati za dopuštenje kad ide van, ne treba žicati džeparac, ne mora se brinuti o glupostima poput domaćih zadaća… No ima li ta ljubav ikakve šanse? Ako je on pet ili više godina stariji od tebe - teško. Ako si sada u osmom razredu, prije pet godina bila si u trećem! Zamisli sada da hodaš s nekim iz trećeg osnovne?! Eto, to je razlika o kojoj pričamo… Ti i on ste dva različita svijeta! U njegovim očima ti si još klinka i ne doživljava te kao materijal za curu. Možeš ga obožavati i maštati o njemu, ali više od toga neće se dogoditi. On je u sasvim drugom filmu - ima druge interese, prijatelje i želje. Najbolje je da neko vrijeme frendica dolazi k tebi, a ne ti k njoj. Nije lako, ali proći će...

 

 

Hm, sigurno ti neće biti lako, ali razmisli o posljedicama...

NeonMob love art heart shy

 

 

 

♥Tvoji ga starci ne podnose
On se više bavi skejtanjem nego školom? Sluša punk ili metal? Ako se bavi nečim za što tvoji starci nikada nisu čuli, ne uklapa se u njihove okvire pa je najlogičnije da im nije po volji! Uostalom, zašto bi se on trebao sviđati tvojim starcima - pa neće oni hodati s njim. No, imaj na umu da bi ti poprilično mogli zagorčati život ako se budeš inatila. No nije sve tako crno. Možda i uspiješ pokazati svojim roditeljima da se ne radi o tome da njima u inat želiš biti s dečkom kojeg oni ne vole, već da je on osoba koja je nekim svojim kvalitetama zaintrigirala tvoju pažnju. Pozovi ga na ručak kod kuće i daj starcima priliku da ga upoznaju pa neka sud o njemu donesu tada, a ne na temelju pankerske frizure ili neurednih vrećastih hlača.
Ali tu je i ona druga strana: što ako tvoji starci donekle imaju pravo i ne prigovaraju bezveze? Oni svakako žele ono što je najbolje za tebe, a s obzirom na životno iskustvo, mogu donijeti realniji sud o tome nego ti. Pitaj za mišljenje još nekog starijeg kome vjeruješ. Ako i tada ne dobiješ zeleno svjetlo za svoga zabranjenog dečka, izgleda da si ti ta koja krivo vidi!

 

 

♥On je već zauzet!
On ti se sviđa već neko vrijeme: zanimljiv, tajanstven... Jednostavno ti ne izlazi iz glave. I baš kad si skupila hrabrosti da napokon napraviš prvi korak, doznala si da on već neko vrijeme ima curu s kojom je sretan. No nikako ga ne možeš zaboraviti. I što ćeš sad? Pa, najbolje je da ne činiš ništa. Ako je on već pronašao svoju curu iz snova, znači da trenutačno nažalost kod njega nemaš šanse. A uništiti nekome vezu jednostavno nije u redu. Zamisli da si ti s nekim sretna i da ti neka nepoznata cura raznim podvalama i nepodopštinama želi oteti dečka. Da te pokušava prikazati u lošem svjetlu ili da pokrene neki trač o tebi. Užas! Vjeruj nam, ne želiš biti takva. Zapravo, rasipaš energiju koju bi trebala usmjeriti na druge slatke dečke koje svakodnevno viđaš u školi i kojima se ti sviđaš.

A tko zna, možda ni ovo dvoje neće zauvijek biti zajedno pa jednog dana ipak dobiješ svoju priliku.