Evo kako ljubavnu sreću možeš pronaći u školi...

Foto: Fotolia

Školska ljubav ima puno prednosti...

Školska ljubav?/ Evo kako ljubavnu sreću možeš pronaći u školi...

 

 

Sviđa ti se netko iz škole? Dosta ti je soliranja, a ne znaš gdje da upoznaš dečka svojih snova? Škola može biti savršeno mjesto za ljubav. Tamo provodiš najveći dio svog dana, a ima i prednosti. Prvo, svog ćeš dragog viđati svaki dan. I neće te mučiti gdje je, s kim je, kakav je u školi... to će ti sve biti dostupno. A školski bi ti odmori mogli postati jaaako zanimljivi:). Problem bi jedino mogao biti prekid (ako do njega dođe), no o tome neki drugi put. 

No kako da se tvoj novi školski princ pojavi što prije?

 

Šalji signale (pametne;-))

* Školski odmor, dvorište, savršeno je mjesto za početak. No da bi te primijetio u toj "gužvi", moraš sve odraditi jako spretno. Najvažnije pravilo: On mora biti sam ili najviše s jednom osobom - nikako ne bi trebao biti okružen hrpom prijatelja!

* Smjesti se bočno od njega: uputi mu zainteresiran pogled, ali nemoj buljiti. Vjerojatno će osjetiti tvoj pogled na sebi i okrenut će se. Super, već si na pola puta.

* Nasmiješi mu se otvoreno i nakratko ga duboko pogledaj u oči. Zatim odšeći nekoliko koraka od njega pa se onda još jednom okreni i pogledaj ga. Tako ćeš mu sigurno privući pažnju.

* Budi uporna! Prilikom sljedećeg "slučajnog susreta" odmah ga obori pogledom, provuci ruku kroz kosu, nanesi balzam za usne, udaraj kamenčić svojim dugim nogama...

 

Pokaži pozitivan stav

* Stalno kukanje i prigovaranje nije baš privlačno, a danas to svi rade. Želiš li se izdvojiti iz mase, pokušaj pozitivom. Dok svi šire paniku oko testa iz matematike, ti pokreni priču o super filmu koji si pogledala ili o koncertu na koji namjeravaš otići.

* Nemoj stalno buljiti u svoj mobitel: neka vidi da imaš i drugih interesa u životu - čitaj knjigu, uvježbavaj koreografiju iz svoga omiljenog spota s frendicom...

* Uvedi u svoju školu novi modni trend: cool šešir može postati tvoj zaštitni znak, oboji svoj ruksak... Ono što se tebi sviđa, ponosno nosi.

* Potakni neku akciju u školi, npr. skupljaj igračke za siromašnu djecu, informiraj ljude o projektima za zaštitu životinja, okoliša... 

 

Budi hrabra

* Zauzmi se za slabije od sebe, reagiraj kad netko nekoga maltretira, pozovi i ostale da pomognu. Ne samo što ćeš biti junakinja: dobro djelo jača samopouzdanje.

* Vidiš li da npr. neku curu svi odbacuju i da se nikako ne može uklopiti, ponudi joj pomoć.

 

Izgledaj i budi cool!

* Škola ipak ima neka pravila odijevanja. Ne samo da nije noćni klub, nego se i ti trebaš osjećati - udobno. Ultrakratke minice, visoke pete, skupi modni brendovi... ostavi to za neke druge prilike. Tvoj look treba biti sportski-cool: majica, trapke koje ti super stoje, trendi tenisice. Vrijedi i za make-up: BB krema, nude nijanse, malo maskare...

* Budi svoja. Osmijeh i samopouzdanje najbolje su životno oružje.

 

 

Pozitiva, osmijeh... privući će mu pažnju!

Fotolia 120550796 Subscription L

 

Informacije o njemu dobro će ti doći


* U čemu je posebno dobar u školi? Trenira li neki sport? Kakvu glazbu voli? Olakšat će ti/vam upoznavanje. I nemoj se baš raspitivati tako da on sazna...

* Promatranje se isplati. Nosi li tvoj odabranik majice s natpisima određenog benda? Frendovi ga zovu fitness-luđak? Kojim busom dolazi u školu? Vidiš koliko već informacija imaš o njemu!

* Istraživanje po njegovu Fejs profilu može biti ok sve dok je umjreno. Naravo, ako ste već frendovi ili ako su mu postavke zida podešene na "javno". Ali stvarno, nemoj pretjerivati. Možeš lajkati neku fotku ili cool komentar, uključiti se i u neki grupni razgovor o nekoj školskoj temi, profesoru itd., ali ne čini to prečesto.

 

Iskoristi situaciju


* Gužva dodire čini neizbježnima! Ako putujete istim busom, provuci se do njega, primi ga (kao slučajno) za ruku i uleti s nečim kao: "Sorry, trebala sam na trenutak čvrsti oslonac". Super početak razgovora!

* Dodatne školske aktivnosti, tvoj su saveznik za novu ljubav! Učiš novo, dobra zabava, ali i mogućnost da se zbližiš s dečkom koji ti se sviđa.

* Sportsko igralište: sportski orijentirane cure kod dečki vrlo lako skupljaju dodatne bodove. Uvijek ga možeš zamoliti i da ti "malo pomogne u tehnici".

 

Zadivi ga znanjem


* Ne, ne trebaš glumiti štrebericu. Ali uz nekoliko dobrih informacija zanimljivih u muškom svijetu definitivno ćeš dobiti prednost ispred drugih cura.

* Informacije iz svijeta videoigrica dečkima su fora... a tebi dodatni plus. I kod njega.

* Sportske teme (nogomet, košarka, hokej) dečkima uvijek podižu razinu energije, a time i tvoj status u njihovim očima. Pitaj npr. frenda ili tatu što je u zadnje vrijeme aktualno u nogometu pa se pred njim smiješ malo praviti pametna...

 

I naravno, sretno!

 

Maja Jeić