Što znače tvoji ružni snovi?
Snovi mogu biti košmarni...

Z...z...z/ Što znače tvoji ružni snovi?

 Muče li i tebe noćne more? Evo, koje ružne snove najčešće sanjamo i što oni zapravo snače…

 1. Totalno si nepripremljena za važan test!

Vjerojatno si nedavno postigla neki školski ili osobni uspjeh, ali se jako bojiš da ga ne izgubiš.

* Što učiniti?

Napravi popis svih svojih osobina koje te čine sretnom i zadovoljnom - osim dobrih ocjena u školi. Svaki dan ih čitaj naglas, sve dok ne osjetiš da tvoje samopouzdanje više nije vezano isključivo uz uspjehe koje postižeš.

 2. Padaš ili se utapaš!

Padanje može simbolizirati nesigurnost ili nedostatak podrške. Utapanje sanjaš ako si preopterećena vlasititm obavezama.

* Što učiniti?

Reci svojoj obitelji i prijateljma da ti nedostaje njihova podrška. Zamoli nekoga da te sasluša, zatraži savjet ili jednostavno smanji broj obaveza koje si sebi natovarila na vrat.

 Fotolia 119326425 Subscription XXL

3. Ispadaju ti zubi!

Ovo je vrlo uobičajen san i obično se povezuje s razmišljanjem o smrtnosti. Koliko god čudno zvučalo, čak i u teen godinama već smo zabrinuti zbog starenja i smrti.

* Što učiniti?

Odrastanje nije nimalo lako. Kako postajemo stariji, život postaje sve kompliciraniji i pred nas stavlja veće izaove. Možda će ti pomoći da s nekim starijim razgovaraš o svojim strahovima, brigama i pitanjima koja te muče…

 4. Nekoga zoveš, ali nitko se ne javlja!

Ovaj san znači da si zabrinuta da do nekoga nećeš moći doprijeti na emotivnoj razini. Može značiti i da se bojiš da bi mogla ugroziti odnos s osobom koja ti je posebno draga.

* Što učiniti?

Imaš grižnju savjesti što zapostavljaš svoju baku? Nedostaje ti prijateljica koja se odselila u drugi grad? Pokreni se, odvoji vrijeme kako bi popravila odnose s ljudima koje voliš.

 5. Izgubljena si ili zarobljena!

Ovo sanjaš ako si u situaciji iz koje ne vidiš izlaz ili si već iscrpila sve pokušaje da je riješiš.

* Što učiniti?

Roditelji ti već godinama plaćaju satove klavira, ali tebi je to dosadilo i voljela bi igrati odbojku? Razgovaraj s njima o promjeni slobodne aktivnosti koja te zaista ispunjava.