Postoji li pristojno ogovaranje?

foto: Fotolia

Postavi granice...

Trač! Trač! Trač!/ Postoji li pristojno ogovaranje?

Bezazleni i nevini tračevi mogu biti zabavni, no širenje ružnih glasina o prijateljima bolje je izbjegavati. Evo osnovnih pravila “pristojnog” ogovaranja… 

✱ Ako već ono što si čula moraš ispričati frendicama, potrudi se da informaciju preneseš onako kako si je i čula - bez dodavanja i oduzimanja, bez uljepšavanja ili preuveličavanja. Jer, tada se trač pretvara u širenje laži!
✱ Prije nego što priču proširiš dalje, potrudi se provjeriti koliko u njoj ima istine, pogotovo ako se radi o osobi koju dovoljno ne poznaješ. Ako shvatiš da se radi o lažima, prekini lanac odmah!
✱ Nikada nemoj povjerovati da dečki ne tračaju - ako ti je frendica nešto rekla u povjerenju, ni slučajno to ne govori svome dečku jer misliš da njega ne zanimaju tračevi pa će šutjeti. Dečki katkad znaju biti veće babe od cura i jedva čekaju neku sočnu priču!
✱ Ako je trač koji si čula zaista ružan i stavlja osobu o kojoj se govori u težak položaj, radije ne sudjeluj. Tko zna kamo bi te to moglo odvesti - zaboravi što si čula i prebaci se na neke druge teme.