7 stvari koje joj ipak ne bi trebala reći...

Foto: Shutterstock

Nekad ipak treba birati riječi...

Frendologija/ 7 stvari koje joj ipak ne bi trebala reći...

Čak i najbolja prijateljica, koja zna svaki detalj tvoje duše i s kojom bi uvijek trebala biti u potpunosti iskrena, neke stvari ipak ne bi trebala čuti od tebe. Evo, kad trebaš držati jezik za zubima…

 

* Nećeš valjda stvarno to staviti na sebe?
Jedva ste dočekale školski tulum, no kad si došla po nju, onda se pojavila u svijetloplavim tajicama, crvenoj majici na volane i kričavo žutoj minici! Izgleda kao da su je upravo izbacili iz nekog cirkusa. Ti si, naravno, u napasti da prasneš u smijeh i pitaš ju je li pogriješila stoljeće, no zaustavi se na vrijeme! To što ćeš je otvoreno kritizirati, neće puno pomoći: samo će se uzrujati i biti bezvoljna ostatak večeri.
* Promijeni taktiku:
Ovdje moraš upotrijebiti mekši pristup. Reci joj kako nisi baš sigurna da je to takva vrsta tuluma pa joj predloži da još svratite do tebe doma jer imaš jednu super haljinicu koja bi njoj savršeno pristajala. Ako i dalje bude inzistirala na svojoj modnoj kombinaciji, pusti je. Možda je zaista na tragu nekoga novog trenda za koji ti (kao ni ostatak svijeta) još nisi čula.

 

* Pa dobro, što vidiš u tom dečku?
Tvoja frendica totalno se zaljubila u dečka koji i nije baš netko koga bi majka poželjela za zeta. Čak i ako smatraš da je predobra za njega, nemoj joj to tako reći, osim u slučaju da imaš pouzdanu informaciju da je kradljivac, narkoman, ženskaroš ili nešto slično. Budeš li ga bez razloga pljuvala pred njom, samo ćeš je naljutiti i još ćeš ispasti ljubomorna.
* Promijeni taktiku:
Ako imaš neki loš predosjećaj o njemu, reci joj to, ali samo ako imaš neke dokaze koji to mogu potkrijepiti. Ali reci joj samo činjenice i nemoj dodavati svoje mišljenje o tome. Tada neka sam zaključi treba li i dalje ludovati za njim ili će ipak potražiti nekog boljega dečka.

 

* Što će ti druge frendice kad imaš mene!
Pozvana je na party koji organizira cura s njezina tečaja španjolskog i rekla ti je da planira ići… bez tebe, jer ti tamo ionako nekoga ne poznaješ. Uf! Teško ti je suočiti se s činjenicom da će te tako lako zamijeniti nekom novom cool ekipom.
* Promijeni taktiku:
Odgovori joj opušteno: “Super! Dobro se zabavi!”, ali stvarno to moraš i misliti. A onda podsjeti sebe da njezin odlazak na tulum bez tebe ne mora ništa značiti. To što ona ima i druge ljude s kojima se voli družiti, ne znači da joj ti manje značiš. Čak i ako si navikla da ste stalno zajedno i da idete na ista mjesta, imaj na umu da bi se i jedna i druga trebale povremeno družiti i s drugim ljudima i istraživati neke svoje nove interese. To će samo još više učvrstiti vaše prijateljstvo.

 

* Znaš, bila bi puno zgodnija kad bi…
Ona uporno nosi duge šiške preko cijelog čela koje možda stoje genijalno Taylor Swift, ali njoj bi definitivno neka druga frizura puno bolje odgovarala. Netko bi joj stvarno trebao reći da joj pod hitno treba neki make-over.
* Promijeni taktiku:
Kao prvo, svoju bi BFF trebala voljeti onakvu kakva jest, bez obzira na njezine krive odabire. I koliko god tvoje namjere bile dobre, curi nikada nemoj prigovarati oko kose! U ovom će slučaju djela biti učinkovitija od riječi. Dakle, kad sljedeći put budete kod tebe doma, dovedi je pred ogledalo, podigni joj šiške i zakači ih nekom kopčom ili špangicom, a onda oduševljeno reci: “Wow, pogledaj samo kako ti oči dolaze do izražaja kad ti je kosa ovako maknuta s lica!” I tada se nadaj da će poslušati tvoj savjet. A ako se ne želi oprostiti od šiškica, pa nema veze. Njezina je kosa njezin problem!