10 pitanja koja će ti promijeniti život...

Foto: Fotolia

Odgovori puno govore o tebi...

Pronađi svoju sreću!/ 10 pitanja koja će ti promijeniti život...

Možda te u zadnje vrijeme muče neka pitanja, razmišljaš puno o svojoj budućnosti i životu... I zapravo, nešto želiš promijeniti, a ne znaš odakle početi.

Koje su tvoje tajne želje? Što te stvarno čini sretnom? Tvoji odgovori na sljedeća pitanja pomoći će ti da pronađeš sebe i ostaneš zauvijek nasmijana...

 

1. Što ti je važno u prijateljstvu?
Razmisli, u kojim ti je situacijama hitno potrebna frendica... Kad se loše osjećaš? Kad želiš s nekim brbljati? Smijati se? Stvari koje ti ovog trenutka lete kroz glavu one su za tebe glavne karakteristike prijateljstva. Ako si pronašla najbolju frendicu koja je uz tebe u takvim situacijama, nemoj je nikada pustiti!

 

2. Kad si posljednji put plakala?
Suze su prirodno ispoljavanje osjećaja. Kad si tužna ili očajna, one samo naviru na oči i kotrljaju se niz obraze - teško ih je zaustaviti. Ne bi ih niti trebala zaustavljati jer plakanje djeluje oslobađajuće: nakon suza svi se u pravilu osjećamo puno bolje! Zato se nemoj sramiti kad ti ponekad dođe da plačeš! Suze pomažu da obradiš svoje strahove i osjećaje.

 

3. Kad si posljednji put bila sretna?
Sjeti se trenutka kad si se posljednji put od srca nasmijala i zaboravila sve svoje brige. U takvim trenucima trnci ti prolaze kroz tijelo, osjećaš se slobodno. Gotovo kao da bi mogla poletjeti. Tako djeluje sreća. Ona osoba ili stvar koja ti je priuštila takvo veselje tvoj je ključ za sreću! Čvrsto je drži uz sebe...

 

4. Zamisli da je požar! Smiješ spasiti samo tri predmeta...
I? Što ćeš ponijeti na sigurno? Teška odluka... Jer vežemo se za puno stvari koje nas podsjećaju na događaje iz prošlosti ili zato što smo ih dobili od dragih ljudi. Jesi li se odlučila za tri stvari? Razmisli na koje te trenutke ili ljude podsjećaju – to su stvari koje te ponajviše usrećuju...

 

5. Kakav odnos imaš s roditeljima?

Naravno, najčešće te živciraju. Tinejdžerima općenito najviše stresa uzrokuje odnos sa starcima pa tako vjerojatno i tebi. Zašto? Zato što si kao dijete radila gotovo sve što su oni za tebe odlučili. Sad si starija i želiš da se uvaži i tvoje mišljenje. To je normalno. Ali, zapamti, roditelji u načelu žele samo najbolje za tebe! Zato bi bilo dobro da ipak u miru poslušaš što ti žele reći.

 

Victoria's Secret PINK happy yes pink happiness

 

 

6. Kako za tebe izgleda savršen dan?
Zamisli si savršeni dan: Čime bi se bavila? S kim bi se družila? Napiši stvari koje bi radila u natuknicama. Npr. dugo spavanje, shoppingiranje, klopanje smrznutog jogurta s čokoladnim preljevom... Popis pospremi u novčanik i barem jednom tjedno učini nešto s popisa! 

 

7. Što znaš bolje od drugih?
Odmah ti je nešto palo na pamet? Možda si super u nekom sportu ili predmetu u školi. Odlično, prepoznala si jedan od svojih talenata. No ako upravo misliš: "Zapravo ni u čemu nisam posebno dobra", još jednom dobro razmisli. Baš svatko ima neki talent, dakle imaš ga i ti! Vjerovatno se tvoj talent možda ne može otkriti na prvi pogled. Možda se znaš dobro ophoditi s ljudima. Ili si majstor za organizaciju. Sjeti se za što uvijek od profesora, roditelja, prijatelja dobivaš pohvalu. Eto, vidiš!

 

8. Kad bi imala još samo jednu godinu života: što bi učinila?
Ovo je teško pitanje o kojem ćeš sigurno morati dulje razmisliti... Uzmi si dovoljno vremena. Stvari koje ti sad prolaze glavom tvoji su najveći snovi i ciljevi! Zapiši ih i promisli kako da malo-pomalo ostvariš svoje želje. A onda se polako baci na posao!

 

9. Čega se najviše bojiš?
Osjećaj straha postoji kako bi te upozorio na opasnost. No često strah nastaje i kada za razne situacije smišljaš najgori mogući scenarij, npr. da će se zaštita na vlaku smrti u lunaparku otkvačiti i da ćeš ispasti van. Takve misli proizvode veliku količinu straha i blokiraju te! Ako moraš učiniti nešto čega se bojiš, radije se pokušaj ohrabriti pozitivnim razmišljanjem!

 

10. Je li on tvoja velika ljubav?
Sigurno ti je kad smo spomenuli "veliku ljubav", odmah netko pao na pamet: dečko zbog kojeg ti srce uvijek brže zakuca. Razlog za to su hormoni adrenalin i dopamin koji se izlučuju kod zaljubljenih ljudi. Ali zaljubljenost ne znači odmah i ljubav! Ljubav je... sigurnost, povjerenje, razumijevanje. Tako nešto ne događa se odjednom, za to je potrebno više vremena! No ako već sada u tvome životu postoji netko uz koga se tako osjećaš, to je vrlo dobar znak!

 

Maja Jeić