I ti možeš postati youtuber!

Foto: B. Blivajs

Mia ima super savjete...

Mia MM/ I ti možeš postati youtuber!

Sve tajne YouTube svijeta otkrila nam je sve popularnija youtuberica Mia čiji kanal MM. Mia ima preko 116.000 pretplatnika… A Mia je i pravi dokaz kako su YouTube snovi ipak ostvarivi te će ti kroz par savjeta pokušati pomoći kako da i ti otvoriš uspješan kanal…

 

Koja je sve oprema potrebna za otvaranje YT kanala?

Ja sam počela s dva SoftBoxa (pomagalo za kontroliranje količine svjetla i sjene koje ne morate odmah kupiti nego ga možete i sam izraditi po uputama s interneta) i jednim sasvim običnim fotoaparatom. Vi možete koristiti i bilo koji smartphone ili digitalnu kameru. Tek kasnije možete razmišljati o boljoj kameri ili o kupovanju dodatne opreme.

 

Gdje ti pronalaziš ideje, kako osmisliš sadržaj?

Kako kada, nekada mi pomognu sestre i zajedno razradimo neku ideju koja je možda njima pala na pamet, nekad moj tata ima neku ideju… A nekad vidim nešto na televiziji, internetu što mi se jako svidjelo pa to pokušam napraviti na neki svoj način.

 

Kako si se ti uspjela istaknuti među drugim kanalima i youtuberima?

Iako na YouTubeu ima na tisuće kanala i youtubera mislim da još uvijek nema tako puno mladih youtubera kao što sam ja i nema takvih kanala kao što je moj. Snimila sam puno originalnog i duhovitog sadržaja koji nije nitko snimio prije mene. U početku sam snimala filimiće sa slimeovima koji su tada bili užasno popularni i prankove s bakom koji su se jako svidjeli mojim obožavateljima.

 

Koji su ti najdraži youtuberi?

Nemam samo jednog omiljenog youtubera, pratim ih jako puno iz raznih dijelova svijeta. Jako mi je draga njemačka youtuberica Dagi Bee, a od naših Marko Vuletić.