Zašto to radi?

Foto: Fotolia

A zašto ju doživljavaš kao opasnost?

Kopira me!!!/ Zašto to radi?

 

P: Hej! Imam 14 godina i na jesen krećem u srednju školu. Neki dan sam doznala da će i moja najbolja prijateljica upisati istu gimnaziju kao i ja. No, muči me to što mislim da to radi samo kako bi mi napakostila. Ja imam super ocjene i sigurno ću upasti, ali za nju baš nisam sigurna. Muči me zašto to radi kad je sve do nedavno govorila kako joj je želja upisati se za kozmetičarku? Onaj dan kad mi je rekla da idemo zajedno na upise ostala sam šokirana, a na njenom sam licu vidjela da likuje. Da li znate zašto to čini, zašto se u posljednje vrijeme toliko trudi kopirati me u svemu?

XX

 

O: Možda se radi o tome da su njezini roditelji ambiciozni i nadaju se kako će i ona početi ozbiljnije učiti. Kažeš da ti je to najbolja prijateljica, a toliko je rivalstva između vas dvije. Znam da se to često događa, ali pripazite da vas to potpuno ne odvoji. Zašto bi prijateljicu doživljavala kao opasnost. Možda i nije loše imati prijateljicu u razredu. Kako će se ona snaći, vidjet ćeš. Teško mi je zamisliti da bi netko birao školu da nekome napakosti. Ona će morati učiti. Ukoliko želi dokazati i sebi i tebi da i ona to može, time bolje. Tada si slučajem napravila veliku stvar: bila si joj poticaj da probudi svoje ambicije.

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!