Zašto dosađuje?

foto: Fotolia

Prijatelje biramo...

Odnosi/ Zašto dosađuje?

Pitanje/ Jedna je cura strašno naporna. Stalno se lijepi za mene i dosađuje mi. Moje su se frendice počele ljutiti na mene zato što sam stalno s njom. Kako da joj kažem da me pusti na miru, a da je pritom ne povrijedim? Još nešto... Sviđa mi se obiteljski prijatelj. Stariji je od mene dvije godine (ima 15 godina) i ide u srednju školu. On je zgodan i dobar prema meni. U javnosti baš i ne pričamo, ali kad smo nasamo, riječi idu same od sebe. Pomislila sam da je u mene zaljubljen, ali mi je onda frendica rekla da ima curu. Na Fejsu mu piše da je “singl” tako da nisam sigurna. Stalno mislim na njega, popustila sam i u učenju. Ocjene su mi se pokvarile (naglašavam da ne ide u moju školu.) Htjela bih mu priznati da ga volim, ali bojim se da će to uništiti naše prijateljstvo.
Help__Tina 21

Odgovor/ Zapitaj se prvo je li ta prijateljica tebi doista naporna ili si stvorila stav zbog svojih prijateljica koje ju ne vole. Ako se tebi osobno ne sviđa, morat ćeš joj to nekako objasniti. Takve stvari nitko ne voli čuti, i naravno da će ona biti povrijeđena. Ali, takav je život. Ili to, ili stisni zube i druži se s njom pa ti se možda i svidi. A obiteljski prijatelj? Pričekaj još malo s izljevima osjećaja. Ipak, za takav korak moraš biti sigurna da ti se jako, jako sviđa.

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!