Stroga mama

foto: Fotolia

Možda se mama s vremenom promijeni...

Obiteljska muka/ Stroga mama

Pitanje/Moja je mama u zadnje vrijeme stroža nego inače. Ništa mi ne dopušta. Stalno moram raditi i slušati je, a ako nešto pogriješim, odmah slijedi kazna. Zabranjeni su mi izlasci samo zato što sam joj rekla da ne želim iznijeti smeće. Čak mi je i internet htjela zabraniti iako nemam pojma zašto. Da nema tate, mislim da bih danima sjedila u kući. Ne znam što da radim, ali više ovako ne mogu. Stalno plačem. Nemam pojma što sam pogriješila. Imam sve petice, nikad nisam zakasnila kući, nikad ništa nisam slagala. Mama me pred drugima hvali, ali kad ostanemo same, grozna je prema meni, ne dopušta mi ništa. Prije nije bila ovakva. Sad me je čak i strah razgovarati s njom, bojim se da ću nešto pogrešno reći pa da će mi doživotno zabraniti izlaske. Da li da razgovaram s tatom? Ili da pokušam razgovarati s njom? Jedino se još vama mogu obratiti! Hvala!
xxxx

Odgovor/Teško je s roditeljima. Često ne znaš na čemu si. Čini ti se kako te ne razumiju, kao da su zaboravili da su i oni nekad bili u tvojim godinama. No, na sreću, barem možeš s tatom razgovarati. I to je super. On neka onda popriča s mamom. Možda je uspije uvjeriti da pretjeruje u svojim očekivanjima i zahtjevima. Dakle, razgovaraj s tatom, reci mu da se bojiš razgovora s mamom i zamoli ga da ti nekako pomogne. Sretno!

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!