Sramim se svojih ožiljaka...

Foto: Instagram

Što će biti kad ih vidi?

Razočarana Petra/ Sramim se svojih ožiljaka...

Pitanje/Moja zaljubljivanja dosad loše su završila. Svaki puta sam bila povrijeđena. A sad, sviđa mi se jedan dečko, upoznali smo se prošlo ljeto, on je iz drugog mjesta, no ostali smo u kontaktu, dopisujemo se. I još malo pa ćemo se opet vidjeti na ljetovanju, kad otputujem kod bake. Jedva čekamo i on i ja, no mene je sve više strah... Razočarana sam, povrijeđena otprije, i bojim se da mi se to opet ne dogodi. Nesiguirna sam zbog ožiljaka koje imam po tijelu (kao mala, imala sam operacije od kojih su mi ostali ožiljci) i sramim se, jer što će biti kad ih vidi? Kako da se postavim prema tome? Možda je bolje da odustanem od svega, jer, ukoliko me još netko povrijedi, ne znam kako ću to podnijeti...

samo_Petra

 

Odgovor/ Najprije, moraš poraditi na svom samopouzdanju. Nisi jedina koja je povrijeđena u ljubavi, no shvati to kao nešto iz čega si nešto naučila. I nemoj toliko razmišljati o ljubavi, dečkima... Opusti se i uživaj, budi svoja. To je ono što je zapravo privlačno. Kad nađeš pravog, vjeruj, ništa mu neće smetati, niti ožiljci niti bilo što na tebi. Nitko nije savršen, stvar je samo kako smo to prihvatili, zar ne?  Najčešće ono zbog čega smo nesigurni drugi zapravo uopće ne primjećuju. Pa, pokušaj ovako: zašto mu odmah ne kažeš što te muči? Sama procijeni kad je taj trenutak, no za vezu uopće nije presudno. Uživaj u ljetu, opusti se i daj si šansu za ljubav!

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!