Slomljeno srce

foto: Shutterstock

Kako da ga prebolim...

Ljubav/ Slomljeno srce

Pitanje/ Vi ste mi jedina nada. Bila sam s jednim dečkom mjesec dana, bilo je sve super, sve 5, a onda mi je samo jednoga dana počeo pisati  kako nas dvoje više ne bismo trebali biti zajedno jer me ne želi povrijediti, da je on dečko samo za jednu noć otkako je prekinuo sa svojom bivšom curom,  i tomu slično… Dakle, nije mi imao snage to reći uživo.  Tek sam poslije čula da me je prevario,  više puta. Nas dvoje jesmo prekinuli, ali ja i dalje patim za njim. Nisam ga već dugo vidjela, ali sam čula da ima novu curu, još jednu kandidatkinju u nizu za slamanje srca. Moje je slomio i možda se neću tako brzo oporaviti... Da li da se trudim oko njega ili da ga jednostavno zaboravim?
N. N.

Odgovor/ Koliko god ti ovo grubo zvučalo - dobro je što ste prekinuli. Povrijedila ga bivša cura ili ne, da si mu se potpuno sviđala, bio bi sad s tobom! Razmisli: kad nekoga jako voliš, što god  ti se događalo,  napravit ćeš sve da budeš s njim. Čini se da ti je on samo na ”ljepši” način htio reći da ne želi biti s tobom. “Ne želim te povrijediti”, “dečko za jednu noć”… samo su isprike. Možda mu se već sviđala ta druga cura, možda ne želi biti u vezi, tko zna. No nije ni važno, važno je da kreneš dalje. Nije se ponašao lijepo prema tebi (varao te) - nisi li zaslužila imati boljega dečka? Patiš za njim jer nisi dobila natrag ono što si mu dala, želiš njegovu pažnju... Vrijeme će izliječiti tvoje srce, a jedan od načina da ga zaboraviš jest i taj da se prestaneš raspitivati o njemu, njegovim curama, raspravljati… Bit će još dečki u tvome životu, neki će biti divni, neki ne, nekomu ćeš ti možda slomiti srce, i sve će to biti u redu dok ne dođe ”onaj pravi”!

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!